Osječki Disney

Usporedio ih s Mazom i Lunjom, a oni ga poslali u kut

vijece
20.05.2010.
u 17:48

Istup čelnika lokalnog HDZ-a i SDP-a o povećanju cijene vrtića dogradonačelnik Ivan Vrdoljak nazvao je “lajanjem na mjesec”, a njih “damom i skitnicom”

– Mi raspolažemo s oko 500 milijuna kuna, a ujedinjeni HDZ i SDP s milijardama. Imaju dovoljno ruku u Saboru da izglasuju sufinanciranje plina i toplinske energije, ne samo djeci iz Osijeka, već cijele Hrvatske. Smanje li cijenu na stanje iz 2000. godine, i mi ćemo smanjiti cijenu vrtića – komentirao je jučer dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak istup oporbenog HDZ-a i SDP-a koji su zbog poskupljenja vrtića, ali i odvoza smeća, najavili podnijeti zahtjev za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća. Živopisan Vrdoljak, na kolegiju je čak ustvrdio da oporba “laje na mjesec”, a omakla mu se i usporedba Biljane Borzan i Dragana Kovačevića s “damom i skitnicom”.

– Ne želimo biti licemjerni i bezobrazni. Ako ne žele pomoći osječkoj djeci, neka barem šute – zaključio je dogradonačelnik. Njegov istup, pak, prozvani su oporbenjaci nazvali neprimjerenim načinom komunikacije.

– Neukusno je komunicirati na takav način s bilo kim, a s druge strane, sjest ću za stol i razgovarati sa svakim ako je to u interesu građana – odgovorila je B. Borzan na usporedbu, ali i na čuđenje vladajućih o “ujedinjenju” s HDZ-om. Svom donedavnom koalicijskom partneru (HSP-SDP-HNS-HSU) poručila je i da ona nije birala s kim će u oporbu, dok on jest birao s kim će biti na vlasti. Prvi čovjek osječkog HDZ-a kazao je, pak, da “takvi u vrtiću idu u kut”. – Kad se već koristi izrazom “dama i skitnica”, reći ću mu da je on skitnica jer skiće od lijeva na desno, a trenutno sjedi s dudom u ustima Bubalu u krilu i sluša njegove naloge – reagirao je Kovačević te vladajućima poručio da je odluka o poskupljenju isključivo njihova te da ne traže izgovor u lanjskom snijegu i globalnom zagrijavanju.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo ponovio je da su cijene vrtića morale biti korigirane, ali da je uveden socijalni kriterij, a da je odvoz otpada jeftiniji od prosječnih cijena u Hrvatskoj. Svima koji su imali trošak javnog bilježnika, rekao je, Grad će refundirati novac na način da će ga usmjeriti na njihov račun u Unikom.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
mmile
21:17 20.05.2010.

Kad netko biva zamjenik onog smješka Bubala, ne zaslužuje komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije