Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ODLUKE O MILANOVIĆU

Ustavni sud se oglasio: Odabiru se članovi Etičkog povjerenstva koji će nadzirati kampanje

Ustavni sud odlučio: Zabrana rada nedjeljom ostaje na snazi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
19.03.2024.
u 17:31

Prije početka izborne promidžbe Etičko povjerenstvo donosi i objavljuje Izborni etički kodeks koji čine sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka

Ustavni sud pozvao je parlamentarne stranke da do 21. ožujka dostave svoje prijedloge za članove Etičkog povjerenstva. Nakon što se prijedlozi zaprime, Ustavni sud imenovat će članove Etičkog povjerenstva kako bi ono moglo pravovremeno započeti s obavljanjem propisanih zadaća.

U priopćenju Ustavnog suda navodi se da Etičko povjerenstvo ocjenjuje ponašanje sudionika izbora tijekom izborne promidžbe i samog postupka izbora te provodi izvanupravni nadzor izborne promidžbe.

"Etičko povjerenstvo nestranačko je tijelo općepriznatog javnog ugleda koje priopćenjima i upozorenjima djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela u izborima. Prije početka izborne promidžbe Etičko povjerenstvo donosi i objavljuje Izborni etički kodeks koji čine sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka u izbornoj promidžbi i izbornom postupku. Etičko povjerenstvo ima predsjednika i 6 članova od kojih po tri člana predlažu većinske i oporbene političke stranke, sukladno stranačkom sastavu Sabora. Predsjednik Etičkog povjerenstva je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti po svome položaju.", navodi se u priopćenju Ustavnog suda.  

>> VIDEO Milanović: "Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako"

Komentara 1

Avatar bimbopus
bimbopus
05:41 20.03.2024.

Etičko povjerenstvo ? gdje tu u domovini , najte se šaliti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije