Poziv roditeljima

Utrka za mjesto u vrtiću otvorena do 25. travnja

vrtic
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
09.04.2014.
u 13:22

Zahtjevi se primaju u dječjem vrtiću na Gazi, te u novom objektu na Turnju, ali će lista poretka biti zajednička

Počele su prijave za upis mališana u karlovačke dječje vrtiće za novu pedagošku godinu. U deset gradskih objekata bit će mjesta za oko 180 karlovačkih predškolaca. Utrka za njih otvorena je do 25. travnja.

Od navršenih 12 mjeseci

Zahtjeve s priloženom dokumentacijom treba predati do tog datuma svakog radnog dana od devet do 13 sati u tajništvo onog vrtića kojem pripada objekt koji se i traži.Tako je u Dječjem vrtiću Karlovac u Tkalčevoj 2 potrebno dostaviti ‘papire’ za Gazu, Grabrik, Park, Ledo i Novi centar.

U vrtiću Četiri rijeke na Turnju, osim za taj, predaje se dokumentacija još i za Rakovac, Baniju, Bubamaru, Dubovac i Švarču. Mogu se upisati djeca od navršenih 12 mjeseci, pa do polaska u osnovnu školu. Za poludnevni boravak mogu pak konkurirati mališani do navršene treće godine.

Glavni je uvjet da dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području grada Karlovca.

– Mi imamo šezdeset i sedam slobodnih mjesta. Međutim, o konačnoj broji nezahvalno je pričati. Sve ovisi o zahtjevima, a treba poštivati i pedagoške standarde. Svake godine imamo petnaest do dvadeset posto djece ispod crte. No, onda se u pravilu za mnoge od njih otvori slobodno mjesto.

Riječ je o tome da se roditelji u rujnu ipak odluče ostaviti djete kod kuće zbog određenih razloga ili pak nađu osobu koja će ga čuvati – objašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke Lidija Ćale. Napominje da se obrazac zahtjeva za upis može preuzeti na mrežnim stranicama dječjih vrtića Karlovac i Četiri rijeke, te Grada ili pak u tajništvu ustanova.

Treba također napomenuti da je bez obzira na odvojene prijave, konačna lista poretka zajednička za obje ustanove.

– Vrlo nam je važno koliko je koje dijete ostvarilo bodova – otkriva ravnateljica Ćale razlog za jednu listu. Otvorenjem vrtića na Turnju lista čekanja značajno se smanjila, iako još ima onih koji na kraju ostanu bez željenog mjesta.

Sanacija svih objekata

Izgradnjom novog objekta na Švarči cjelokupna situacija trebala bi se još poboljšati. Po najavi gradonačelnika Damira Jelića radovi bi trebala početi ove jeseni, a najkasnije idućeg proljeća– Kada to ostvarimo, krećemo u sanaciju svih gradskih vrtića. Prvi je na redu onaj na Gazi – najavio je Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije