Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1 EURO PO SATU

Uvođenje eura utjecalo na cijene parkiranja i na sjeveru Hrvatske: Evo u kojem ćete gradu plaćati najviše

Šibenik: Od danas cijene svugdje moraju biti iskazane u kunama i eurima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
03.01.2023.
u 09:48

Đurđevac je pak najisplativiji za parkiranje, jer tamo jedan sat parkiranja iznosi 0,26 eura

Poskupljenja s uvođenjem eura trenutno su glavna tema, a poskupjelo je gotovo sve - od kave, usluga pa do parkinga. Tako se od Nove godine ponovno počelo naplaćivati parkiranje u Križevcima, čime je ovaj grad stigao na tron po cijenama parkinga u regiji.

Kako prenosi Danica.hr, cijene parkiranja definirane su odlukom Gradskog vijeća te raspoređene u tri zone - prva zona tako iznosi 1 eura po satu, druga 0,70 eura po satu, dok treća zona iznosi 0,30 eura po satu parkiranja. Radi se o najskupljem parkiranju na javnim gradskim parkiralištima u regiji, ali i šire od sjevera Hrvatske.

Uvođenjem eura poskupjelo je i parkiranje u Koprivnici, pa tako sada jedan sat parkiranja u tom gradu iznosi 0,60 eura u prvoj zoni. Međutim, Varaždinci plaćaju najskuplji parking nakon Križevaca, i to 0,66 eura po satu u prvoj zoni. U Osijeku se pak jedan sat naplaćuje 0,50 eura, dok gradovi poput Čakovca, Bjelovara, Virovitice, Ludbrega i Daruvara naplaćuju 0,40 eura po satu parkiranja.

Đurđevac je pak najisplativiji za parkiranje, jer tamo jedan sat parkiranja iznosi 0,26 eura. 

Inače, ranije smo izvijestili i kako je do blagog poskupljenja došlo i u Zagrebu. I zagrebački je Hodling išao na varijantu zaokruživanja pa je tako jedan sat parkiranja sada 1,60 eura u prvoj zoni, što je ekvivalent 12,06 kuna, za razliku od 12 kuna koliko se prije naplaćivalo.

>> VIDEO Donosimo popis stvari koje ne smijete nositi preko granice. Kazne mogu iznositi i preko 13.000 eura

Komentara 1

PR
Propitivač
11:50 03.01.2023.

Ma naravno, kad platiš parking SMS-om, neka teta broji cente i stalno se, jadna, spopetlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije