DVOJE POGINULIH

FOTO Svjedok strave na A6: 'Sve se razletjelo po cesti, prizor je bio stravičan'

Foto: M. KRMPOTIĆ/Novi list
1/3
17.10.2024.
u 12:03

Zbog prometne nesreće zatvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Rijeke. Promet je preusmjeren preko Ravne Gore (ŽC5034 i DC42)

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 9 sati dogodila na autocesti Rijeka-Zagreb, između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko poginulo je dvoje ljudi, izvijestila je PU primorsko-goranska. Zbog ove teške nesreće ta dionica autoceste u smjeru Rijeke zatvorena je za promet, javlja HAK, a svjedoci koji su prolazili tim dijelom ispričali su kako su svjedočili užasavajućim scenama. 

Kombi vozilo bilo je potpuno izobličeno, a pretpostavlja se da je udarilo u desnu ogradu i tamo se okrenulo. Iz kombija su izletjele sve stvari, putni koferi bili su po cesti, a policija i hitna su bili tamo i pomagali unesrećenima, kaže nam jedan od svjedoka koji je u kobnom trenutku prolazio dionicom autoceste A6 gdje je došlo do nesreće, a za koju smo doznali da su poginule dvije osobe iz kombija u kojem se nalazilo više osoba. 

- Očito smo prošli pokraj prometne nesreće u minutama nakon što se dogodila zato što smo pred sobom vidjeli stravičan prizor. Doslovno smo se vozili između kofera koji su se iz kombija razletjeli po cijeloj autocesti. Prizor je bio šokantan, vozili smo se pokraj žene koja je sjedila nasred ceste u šoku dok je panično telefonirala i očito nekome javljala o nesreći koja se dogodila, a pokraj nje je staja druga žena zamotana dekom. Ne znamo što se dogodilo, ali ono što smo vidjeli bilo je strašno. Međutim, tijekom jutra već iz HAK-a su obavijestili da se na istoj dionici dogodila prometna nersreća zbog koje je promet bio usporen.

- Čulki smo da se dogodila nesreća ranije i znali smo da će promet biti usporen, što je bio. No tek kad smo došli smo shvatili da se u međuvremenu dogodila vjerojatno druga nrsreća sa smrtnim posljedicama. Dolazeći do mjesta unesrećenih zateklih smo dva auta koja su sudjelovali na prethodnoj nesreći i već su bili priključeni na vozilo vučne službe - ispričao je svjedok, dodajući kako su se te dvije nesreće dogodile u razmaku od 200-tinjak metara. Inače, na tom je dijelu autoceste bilo je i magle, pokazuju i kamere HAK-a koja je također otežavala promet.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 3

ZE
zeea
10:46 17.10.2024.

Ako je u "smjeru Rijeke", onda je nesreća između čvora Vrbovsko i Ravna Gora, a ne obrnuto...

PN
pošteni_načelnik
11:28 17.10.2024.

migranti?

PV
prcko.vita
16:52 17.10.2024.

Toliko o tome da su Hrvatske Autoceste sigurne. Ne vjerujem da je čovjek namjerno prešao u krivu traku, a radovi na cestama su svako malo, sramota, samo krpaju i nikad ne naprave kako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije