UKLJUČENA I POLICIJA

Šok u zagrebačkoj školi: Nastavnik mlatio učenika po glavi, dobit će otkaz

Prazna učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
19.12.2023.
u 12:07

"Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutom nastavniku", kazala je ravnateljica škole.

U javnost je procurila skandalozna snimka iz jedne zagrebačke srednje škole na kojoj učitelj nekakvim predmetom udara učenika po glavi.

Prije toga učenik dolazi do profesora, nešto mu govori, a onda se hrva s njim. Dolaze do police, gdje profesor uzima nešto i više puta udara učenika po glavi. Sukob se nastavio dok ih ostali učenici nisu razdvojili. Neki od njih sve su snimali, drugi su navijali i dobacivali. 

Da su upoznati sa snimkom, potvrdili su za 24sata iz same škole. – Škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi – kazuju iz škole.

– Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutom nastavniku – dodala je za 24sata ravnateljica.

VEZANI ČLANCI:

S cijelim događajem upoznato je i Ministarstvo. - Škola je promptno reagirala i poduzela sve aktivnosti sukladno propisima te od događaju obavijestila nadležna tijela. Policija poduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlastima, a škola će navedenog profesora sankcionirati u skladu s propisima koji reguliraju radne odnose - rekli su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

VIDEO Eruptirao vulkan na Islandu

Komentara 28

PO
poluprovokator
12:32 19.12.2023.

Prema objavljenome puna podrška profesoru!

NO
Nordik
12:30 19.12.2023.

Novinari već znaju da će nastavnik dobiti otkaz. A gdje će završiti učenik? Popravni dom za preodgoj?

MA
marijanka
12:23 19.12.2023.

Treba cuti i drugu dtranu a ako je ucenik krenuo na njga zar nema prsvo da se brani. Mozda ga je izvrijedao do iznemoglosti.Bravo profesore jer ovaj nema kucnog odgoja. A drugi ucenici koji su snimali i navijali isti su kao i taj doticni.Sramota je da imamo takvu mladez (cast pojedinima)Danas ucenik smije udarati profesora a obrnuto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije