Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMALO SUKOB

Uzavrele strasti na gradskoj sjednici u Vinkovcima: Jakšić krenuo prema Coti, zaustavio ga Krpan

Grasdsko vijeće Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
1/2
18.12.2023.
u 15:01

S dvije opomene koje je zaradio u uvodu Jakšić više nije imao prava izlaska za vijećničku govornicu.

Umjesto još jedne uobičajene sjednice Gradskoga vijeća koja je trebala imati tehnički karakter današnja sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca umalo je prerasla u fizički sukob. Glavni protagonisti su bili nezavisni vijećnik Damir Jakšić te Ilija Cota iz HDZ-a. Počelo je već prilikom usvajanja zapisnika kada je bilo riječi o političkim uhljebima u Vinkovcima. Vijećnik HDZ-a Petar Šimić, inače vlasnik tvrtke Grad Export, pitao ga je je li on uređuje Facebook stranicu Cibalea na što je Jakšić rekao da ne uređuje. Naime, na prošloj sjednici Gradskog vijeća bilo je riječi o tekstu na toj stranici gdje su imenom i prezimenom spomenuti politički uhljebi u Vinkovcima. Među njima su spomenuti Jakšić i njegovi sinovi. U svom odgovoru Jakšić je rekao da se znaju šest godina kao vijećnici te da on Šimića cijeni kao branitelja i čovjeka koji je nešto postigao za razliku „od uhljeba i smradova protiv kojih se bori“. Kazao je i kako je on bio član HDZ-a 10 godina kao i da ima poklon od Franje Tuđmana za 10 godina ali i da se bori protiv nepotizma.

- Da vidim koji će meni od vas reći da moje dijete zato što tata nije u HDZ-u sutra ne može dobiti posao, hajde da ga vidim, tko će to reći – rekao je Jakšić s govornice.

VEZANI ČLANCI

Na to mu je Ilija Cota s mjesta rekao da će mu on reći gdje mu žena radi. Poslije još nekoliko kratkih rečenica koje su razmijenili Jakšić je krenuo prema Coti. Umiješao se vijećnik DP-a Josip Krpan kako bi spriječio mogući fizički obračun. Jakšić je potom opsovao Boga te je zaradio i drugu opomenu od predsjednika vijeća Mladena Karlića iako niti zapisnik s prošle sjednice Gradskoga vijeća još nije bio usvojen. S dvije opomene koje je zaradio u uvodu Jakšić više nije imao prava izlaska za vijećničku govornicu.

Poslije svega što se dogodilo gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako je kako supruga Damira Jakšića radi kao zamjenica ravnatelja jedne srednje škole u Vinkovcima i da je cijenjena profesorica i stručnjakinja koja je angažirana na raznim projektima.    

VIDEO Čekaju li nas za blagdane velike gužve na cestama? Božinović prokomentirao dogovor s Italijom i Slovenijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije