Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZE IZ GRČKIH ZATVORA

Milanović o Boysima: 'Kretenski je što ih se uzelo kao satniju zarobljenika, učinit ću sve da do toga kod nas ne dođe'

Trogir: Zoran Milanović nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira dao je izjavu za medije
Zvonimir Barisin/PIXSELL
08.12.2023.
u 14:14

Osvrnuo se i na činjenicu da je protiv bivšeg ministra Marija Banožića podignuta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Kazao je da se nesreća mogla izbjeći.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak je dao izjavu za medije. Najprije se osvrnuo na bivšu ministricu Gabrijelu Žalac, protiv koje je pokrenuta nova istraga.

– Teško je više pratiti te neobjašnjive situacije. Jedan za drugim, to ne prestaje – kratko je rekao.

Osvrnuo se i na činjenicu da je protiv bivšeg ministra Marija Banožića podignuta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Policija je objavila informaciju o kaznenoj prijavi tek nakon što je ta vijest neslužbeno objavljena u medijima. To smeta Milanoviću.

– Vidite što se događa kad je postupak tajan, to je ovo zbog čega bi Plenković hapsio, a vi ste to nazvali netransparentnim i tajnovitim. To treba biti što transparentnije jer se radi o ekstremnim ovlastima nekih državnih tijela. Zato je tajnost postupka opasna glupost i ukinuta je u vrijeme moje većine u parlamentu – rekao je. 

Predsjednik je potom pozvao ljude koji "imaju potrebu voziti automobile teže od dvije tone" da ih ne ukrašavaju dodatno i ne ubijaju ljude time. Time se, da podsjetimo, referirao na Banožića, na čijem je vozilu, kojim je izazvao prometnu nesreću, navodno bilo dijelova dodanih bez atesta

– Ova nesreća mogla se izbjeći. Ne ukrašavajte vozila teža od dvije tone elementima dekoracije koji idu na mletačke i otomanske galije, viteške drakare. Ne ubijajte ljude s tim. Vozite ih onako kako ste ih registrirali i prošli tehnički pregled – rekao je. 

VEZANI ČLANCI:

Osvrnuo se i na Bad Blue Boyse. Njih 20 će, podsjetimo, uskoro izaći iz istražnog zatvora. 

– Hrvatska se ponaša čudno, ne lijepo ili čudesno, nego baš čudno, neobično, kao zadnji luzer. Drugi rade što hoće. Ja ne pozivam na to da radimo što hoćemo, nego samo da gledamo što drugi rade i da nešto iz toga naučimo. Sve što sam imao rekao sam prije te kretenske odluke da ih se uzme kao satniju zarobljenika, sad će ih puštati jednog po jednog… Kakvo je to pravo? U Hrvatskoj neće doći do toga dok sam ja predsjednik, učinit ću sve da do toga ne dođe, da imamo kolektivno kažnjavanje, to ne valja – kazao je Milanović.

Kratko se osvrnuo i na epidemiju afričke svinjske kuge.

– Mi smo u Europskoj uniji i tu vrijede neka pravila, nisu sva najbolja. Svinjska kuga u Litvu je došla prije 10 godina i eno je još tamo, u nikad boljoj formi. Toga se ne rješavaš preko noći – zaključio je predsjednik. 

Prokomentirao je i vozila Bradley koja su stigla u Hrvatsku.

– Da nije bilo mene, to bi propalo, uzeli bi ih Ukrajinci ili netko treći – smatra Milanović.

VIDEO Milanović o Plenkoviću: 'On je 2014. bio sitni oportunistički političar'

Komentara 16

ZI
zinegoid
15:07 08.12.2023.

da su se ponašali kao neki u prošlosti mogli su ih u jame pobacati, žive onako, da se danima čuju jauci i krici....

KA
Kapitol
23:06 08.12.2023.

Na veliku zalost kradezeovaca Predsjednik uvijek govori istinu.

K3
Krešimir_3007
15:13 08.12.2023.

Poštovani gospodine Predsjedniče, uključivanje ĐĐ-a u modernizaciju Bradleya sam jutros opjevao u jednom svom komentaru. Ne znam čija je politička zasluga, svakako bez nje ne bi bilo posla, respect, ali deckima iz ĐĐ-a skidam kapu. Da nemaju znanja, pameti, iskustvava i slično, A IMAJU, do njihovog angažmana ne bi ni došlo. Sto se tiče puštanja hrvatskih navijača iz grčkih zatvora, ne znamo ništa, tko je pušten, po kojem kiteriju,..., tko je ostao. Ipak, bude li linija puštanja linearna, van svakih 6 mjeseci oko 15%, dečki će za 2-3 godine biti vani, ako ne bude dokaza za optužnice. Bez obzira jel puštanje bilo slučajno, izlobirano, ... njihovim obiteljima je to sjajna vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije