Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ SLOVENIJE

Milanović o Europskoj uniji: Vjerujem da je ovo zdravo društvo. Čak i sa mnom

Plenarna sjednica državnika koji sudjeluju na proslavi 20 godina članstva Slovenije u EU
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/30
22.04.2024.
u 13:46

Osim Milanovića, slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar okupila je u Brdu kod Kranja kolege iz Austrije, Italije i Mađarske - Alexandera Van der Bellena, Sergia Mattarellu i Tamasa Sulyokoa.

Predsjednici Sloveniji susjednih zemalja, među njima i hrvatski Zoran Milanović, okupili su se danas u Brdu kod Kranja kako bi obilježili dvadesetu godišnjicu slovenskog članstva u Europskoj uniji. Osim Milanovića, slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar okupila je u Brdu kod Kranja kolege iz Austrije, Italije i Mađarske - Alexandera Van der Bellena, Sergia Mattarellu i Tamasa Sulyokoa. 

Milanović i drugi predsjednici obratili su se medijima.

"Ja za naše odnose prema Sloveniji mogu govoriti da su odlični. Hrvatska ima koristi od Europske unije, mogli smo imati više koristi. Uskoro ćemo se naći među zemljama koje će više davati, nego uzimati. Neki govore da bi Europska unija trebala govoriti s jednim glasom, moramo se zapitati čijim glasom", ustvrdio je Milanović

"Moramo pronaći srednji put između razuma i skepse. Europska unija nije niti SAD niti Peking. Mi smo s jedinstvenim tržištem zadovoljni. On je dobar za Hrvatsku. Vjerujem da je ovo zdravo društvo. Čak i sa mnom ", komentirao je hrvatski predsjednik.

 FOTO Prva vanjskopolitička aktivnost nakon izbora: Milanović stigao u Sloveniju, pozirao u poznatom društvu

Plenarna sjednica državnika koji sudjeluju na proslavi 20 godina članstva Slovenije u EU
1/30

Slovenija je, nakon prethodno većinske potvrde građana na referendumu, u Uniju ušla u takozvanom velikom prasku 1. svibnja 2004. zajedno s Mađarskom, Ciprom, Češkom, Estonijom, Latvijom, Litvom, Maltom, Poljskom i Slovačkom.Sastanak u Brdu kod Kranja ujedno je prva vanjskopolitička aktivnost predsjednika Milanovića nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

VIDEO Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Komentara 9

ED
edvardl
14:11 22.04.2024.

Ovo je NE "Prva vanjskopolitička aktivnost nakon izbora", nego prva uopće u cijelom mandatu prištavog, (osim Bosne i Kosova). A i ova "aktivnost", svodi se na svečani ručak, a bit će i ostataka!

Avatar antikomunist1
antikomunist1
14:11 22.04.2024.

Milanovića kao predsjednika se ja kao Hrvat iskreno i duboko sramim. Postao je potpuno neprihvatljiva osoba zbog svojih nasrtaja na Ustav Hrvatske. Negativan primjer za sve političare Europske unije!

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
13:53 22.04.2024.

Ne, sa tobom niti jedno društvo nije zdravo! uništio si sdp, sada uništavaš Hrvatsku, sinko sa tobom niti jedno društvo nije zdravo, destruktivan si, pun ega, samo sebi si bitan, gušiš i ponižavaš sve oko sebe koji ne rade za tvoju korist, tvoje ponašanje je kao kod totalitarista a takvo društvo ne želi niti HR niti EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije