BAKLJADA I INCIDENTI

Plenković: Policije je sigurno bilo na aerodromu, ne boje se navijača

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Zeljko Hladika/PIXSELL
11.12.2023.
u 18:19

Na primjedbe da na aerodromu, gdje su bili dočekani Boysi, nije bilo policije, Plenković je kratko rekao: "Policije je sigurno bilo."

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima po završetku sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a. Uvodno se osvrnuo na situaciju na aerodromu na dočeku Bad Blue Boysa, gdje su oslobođeni navijači Dinama dočekani bakljadama i pljeskom, a došlo je i do nekoliko incidenata.

- Loše gledamo na to, loše gledamo na svaki oblik divljaštva. U svakom slučaju, to nije dobro, policija se već očitovala, mislim da je i Božinović dao izjavu - kazao je. 

Upitan je i je li policija trebala bolje reagirati i je li se ranije trebalo zabranjivati dolazak Boysima na stadione. - Policija procjenjuje stupanj ugroze, odnosno obrazac ponašanja osoba koje prema njihovim evidencijama čine prekršaj ili određeno kazneno djelo. Na njima je da podnose inicijativu - kazao je, nakon čega je upitan misli li da se policija boji navijača.

- Ona da se boji? Naravno da ne, oni su prvi izloženi već nekoliko godina. Hrvatska policija obavlja zahtjevne zadaće. Bori se s kriminalom, a jedna od zadaća je i održavanje javnog reda i mira kada su sportska natjecanja - kazao je premijer.

VEZANI ČLANCI:

Na primjedbe da na aerodromu, gdje su bili dočekani Boysi, nije bilo policije, Plenković je kratko rekao: "Policije je sigurno bilo."

Komentirao je i hoće li biti sastanka s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem oko Resnika. - Što se tiče sastanka,  resorno ministarstvo i svi nadležni rade na pripremama. To je tema koja podrazumijeva ne samo grad Zagreb nego i Zagrebačku županiju. Kad sve bude spremno, sastanak će se održati - rekao je.

Kratko se osvrnuo i na kritike oporbe vezane za alternativni fond. - Ovaj paket izmjene mirovinskog zakona ima dva cilja – veće mirovine i manje naknade koje se plaćaju - rekao je, poručivši oporbi na kraju: "Dvije su političke Hrvatske, jedna radi, druga grinta."

VIDEO Plenković objasnio zašto država plaća Boysima jamčevinu i put za Hrvatsku

Komentara 6

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
18:47 11.12.2023.

Ne valjaju mu seljaci, ne valjaju mu branitelji, ne valjaju mu navijači...tko Plenkoviću odgovara osim ljubljenog mu Milorada?

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
19:51 11.12.2023.

Presmiješno!

PA
panda
19:43 11.12.2023.

To je narodni običaj da pali baklje i petarde i ta na aerodromu ?I još se prijeti snimateljima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije