'Kad sve bude gotovo, objavit ću'

Plenković potvrdio: 'Penava, Reiner i Radin su novi potpredsjednici Sabora'

Poreč: Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon posjeta festivalu Vinistra
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Večernji.hr
14.05.2024.
u 15:44

O tome kako će izgledati Vlada još nije želio govoriti. "Nećete dobiti ništa danas o ministrima, bilo što drugo imate – izvolite", dodao je.

Premijer Andrej Plenković dao je u utorak izjavu za medije. Potvrdio je da će Željko Reiner, Furio Radin i Ivan Penava biti novi potpredsjednici Sabora. "Između ostalih, da, ima ih pet."

O tome kako će izgledati Vlada, odnosno tko su budući ministri još nije želio govoriti.  "Kad sve bude gotovo, objavit ću", poručio je. Nakon što su ga novinari potom pitali za više potencijalnih budućih ministara, Plenković je kratko poručio: "Nećete dobiti ništa danas o ministrima, bilo što drugo ako imate, izvolite."

Kazao je i da s predstavnicima Domovinskog pokreta, s kojima su u HDZ-u sklopili koalicijski dogovor, nisu razgovarali o financiranju Novosti. "Nismo uopće o tome razgovarali za sada. Radimo na usaglašavanju programa i kompletiranju sastava Vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne."

Upitan je i kada će se ispuniti obećanje Vlade da prosječna hrvatska mirovina bude 750 eura. "Trudit ćemo se kao i do sada da uvijek obećamo manje, a ispunimo više. Što prije", kazao je premijer.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene.

"U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene", kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman". Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer. "Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene", naglasio je.

Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo". "Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno", rekao je Anušić.

FOTO/VIDEO Pogledajte susret na Pantovčaku: Plenković stigao kod Milanovića s potpisima

Poreč: Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon posjeta festivalu Vinistra
1/27

Komentara 17

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
16:56 14.05.2024.

Po čemu Furio Radin zaslužuje biti potpredsjednik Sabora, pa lik je dobio 971 glas, to je 16 puta manje nego što je prosječno bilo potrebno zastupnicima koji su izabrani po općem biračkom pravu? Kakva je to demokracija?

PR
prajdali100
17:52 14.05.2024.

Opet Radin !!! Do kada? Opet Reiner ! Isto i kod sindikalaca,vječni Sever, vječni Novosel...onog Ribića godine sustigle ! Pa ima li itko mlađi i pametniji?

TE
tek
17:30 14.05.2024.

Radin potpredsjednik sabora? Iz koje kvote on ide za potpredsjednika sabora? Iz vladajuće većine ili oporbe s obzirom da neće podržati novu vladu? Ako mora biti iz manjine zašto ne bi bio Janković, ipak je njemu bio dovoljan samo njegov glas da uđe u sabor. Samo po ovome vidimo koliko imamo nakardan izborni zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije