Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. srpnja

Plenković: Donijeli smo odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, idemo po treći mandat

Zagreb: Izjava za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
10.06.2024.
u 18:12

"Mi ćemo 13. srpnja, u subotu, organizirati neposredne izbore za predsjednika stranke, zamjenika predsjednika i za četvero potpredsjednika. Idemo po treći mandat", poručio je premijer Plenković.

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na upite novinara nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a. Tekstualni prijenos premijerova obraćanja mogli ste pratiti na portalu Večernjeg lista.

Najprije se osvrnuo na rezultate HDZ-a na jučerašnjim europskim izborima, gdje je ta stranka osvojila najviše, šest mandata. "Iskazano je zadovoljstvo uvjerljivom pobjedom HDZ-a. Ovo je sjajan rezultat, pobjednički, uvjerljiv i na određeni način potvrda svih naših postignuća", zadovoljan je premijer. Nanizao je nakon toga postignuća svoje stranke u prethodnom mandatu. "Naša politika je uvijek imala i svoju europsku dimenziju i vjerujem da je zato HDZ pobijedio na ovim izborima", rekao je.

Kazao je premijer i da se iz izbora mogu izvući dvije važne poruke. "Neovisno kakva je izlaznost, HDZ je pobijedio i na palamentarnim, kada je bila velika izlaznost, i sad je kad je izlaznost bila mala, ponovno smo dobili. Pobijedili smo i u prvom i drugom poluvremenu. HDZ pobjeđuje i na maloj i na velikoj izlaznosti", rekao je.

Druga je poruka, kaže, ta da nitko iz "obitelji europskih pučana" nema rezultat kao HDZ na europskim izborima u Hrvatskoj. "Ta poruka je još važnija. Nitko nema rezultat kao jedna stranka 50% mandata u okviru broja zastupnika zemlje iz koje dolazi", poručio je Plenković. 

VEZANI ČLANCI:

Otkrio je potom i da su donijeli odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora. "Mi ćemo 13. srpnja, u subotu, organizirati neposredne izbore za predsjednika stranke, zamjenika predsjednika i za četvero potpredsjednika. Idemo po treći mandat", poručio je. "Ako pobjeđujemo, onda pobjeđujemo i ne mijenjamo ekipu. To je nešto kao u sportu", dodao je.

Rekao je da će cijeli njegov tim koji vodi Hrvatsku od 2020. ići u reizbor. "Cijeli tim 'Odvažno za Hrvatsku' ide u obnavljanje svojih mandata. To je dosta zanimljivo jer smo vidjeli da Grbin ne ide u obnavljanje svog mandata", rekao je, nakon čega su krenula pitanja novinara. Zanimalo ih je kakve su premijerove ambicije. "Tu sam, evo me, predsjednik sam Vlade", rekao je.

Osvrnuo se i na novog europarlamentarca Stjepu Bartulicu, koji je u stožer Domovinskog pokreta stigao u Ferrariju. "Nisam baš stigao gledati zbivanja u drugim stožerima. To sam naknadno shvatio. To je valjda bila neka provokacija jer se on očito osjetio jako napadanim i kritiziranim u kampanji. Svatko bira svoj stil, ne znam da bi to itko u HDZ-u učinio i da bi mu uopće palo na pamet", kaže premijer.

Poručio je da je sada pozornost HDZ-a na unutarstranačkim izborima, a ne na predsjedničkim. Ipak, novinari su ga pitali može li njegova stranka pobijediti aktualnog predsjednika Zorana Milanovića na izborima. "Može, sve može, vidite da pobjeđujemo, ovi koji nas difamiraju i napadaju, vrijeđaju gube. Sada bi mogli opet", rekao je. Nije želio pritom otkriti tko će biti HDZ-ov kandidat/inja za predsjednika.

FOTO Hladno i bez pozdrava: Pogledajte kako je prošao najnoviji susret Plenkovića i Milanovića

Zagreb: Izjava za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
1/9
Ključne riječi

Komentara 16

AN
Antonio1952
18:31 10.06.2024.

Koliko negativaca na portalu, Plenkovic vas je unistio, cuvajte zdravlje.

Avatar Iblis Ginjo I.
Iblis Ginjo I.
18:47 10.06.2024.

Pametan potez. Pobjede treba osobno kapitalizirati i dati i sebi i stranci, a time i Hrvatskoj, mir iduće 4 godine

Avatar teta_vlioleta
teta_vlioleta
19:04 10.06.2024.

Najviše me raduje što će veliki medijski prijatelji Andreja Plenkovića imati uživanje s njim smijeti razgovarati još najmanje 4 godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije