ZNAK PROMJENE

V. Džakula: Srbija će imati boljeg partnera u Milanovićevoj Vladi

'Kusonje_20.09.2010 Veljko Dzakula zeli da se trgu Ante Starcevica promjeni ime. Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
13.01.2012.
u 19:25

Za Zagreb i Beograd bilo bi najbolje da Međunarodni sud presudi i kaže da od međusobnih tužbi za genocid nema ništa i da se to jednom za sva vremena završi, smatra Džakula

Predsjednik Srpskoga demokratskog vijeća Veljko Džakula izjavio je za agenciju FoNet u Beogradu da očekuje bolju suradnju Srbije s novom Vladom Zorana Milanovića koja "neće imati fige u džepu kao HDZ, Jadranka Kosor i njezini koalicijski partneri".

– Mislim da će vlada Srbije sada imati boljeg partnera nego do sada. Nadam se da će kroz široki dijalog biti poboljšani odnosi – rekao je Džakula i dodao da bi "za Zagreb i Beograd bilo najbolje da Međunarodni sud presudi i kaže da od međusobnih tužbi za genocid nema ništa i da se to jednom za sva vremena završi".

– U tom slučaju nitko kasnije ne bi mogao zloporabiti takvu odluku, kao što bi se dogodilo ako bi obje strane povukle tužbe – drži Džakula. Džakula kaže da je nova Vlada prihvaćena kao znak promjena u Hrvatskoj, nakon osmogodišnje vlade HDZ, "koja je radila na destrukciji, pljački i obespravljivanju građana", a od nove Vlade očekuje "konsolidaciju situacije, ostvarivanje građanskih sloboda, promjenu stava prema manjinama i vođenje prave manjinske politike". Tvrdi da je većina pripadnika manjina, među njima i srpska, dala glas Kukuriku koaliciji pa očekuje promjene na bolje posebice zato što su "u novoj Vladi već postavljena tri ministra koji pripadaju srpskom korpusu".

Komentara 105

Avatar Django
Django
00:11 14.01.2012.

Veljko Hrvatino !

OB
-obrisani-
11:14 14.01.2012.

bonne journée

OB
-obrisani-
23:13 13.01.2012.

oooo Veljko di ti je imenjak KADIJEVIC eehehehhhhh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije