jačanje turizma

V. Ostojić: Kontinent idealna prilika za produženje sezone

'07.08.2012., Zagreb - Ministar turizma Veljko Ostojic objavio rezultate turisticke sezone za prvih sedam mjeseci 2012. godine.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
28.09.2012.
u 13:13

Osnovano je Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku kako bi potaknuli dolazak u kontinentalnu Hrvatsku

Hrvatska još nije dovoljno prepoznata kao destinacija kontinentalnog turizma, smatra  ministar turizma Veljko Ostojić zbog čega je osnovano Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku.
Riječ je o stručnom i savjetodavnom tijelu koje čine direktori turističkih ureda i zajednica iz županija kontinentalne Hrvatske te TZ Grada Zagreba, pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i upravljanje turističkom destinacijom Davor Ižaković, kao koordinator, načelnica Sektora za poticanje razvoja sustava upravljanja turističkom destinacijom te pomoćnica direktora HTZ-a za sustav turističkih zajednica županija kontinentalne Hrvatske.

– Smatramo da moramo unaprijediti rad turističkih zajednica na svim razinama, a već sam u nekoliko navrata isticao kako smatram da se županijske turističke zajednice trebaju formirati u organizacije koje upravljaju destinacijom. Namjera nam je osnovati i vijeće DMO za priobalnu Hrvatsku, no ocijenili smo da je prioritet upravo na kontinentalnom dijelu – kazao je ministar.

Kako bi potaknuli dolazak u kontinentalnu Hrvatsku, Ministarstvo turizma već je ove godine započelo s programima dodjele bespovratnih sredstava putem natječaja za turistički nerazvijena područja, za koja je, uz HTZ, izdvojilo ukupno 15,7 milijuna kuna. 

– Hrvatski turizam vidim kao integralni proizvod obale i kontinenta jer svaka regija ima niz turističkih potencijala. Kako bi hrvatski turizam bio još konkurentniji, potrebno je da svaki dio Hrvatske, pa tako i kontinentalni, kontinuirano jača kvalitetu turističke usluge i radi na stvaranju novih proizvoda kao motiva dolaska. Činjenica je da je Hrvatska do sada bila percipirana kao odredište sunca i mora, odnosno za ljetni odmor. Jačanjem kvalitete usluge i ponude diljem cijele zemlje te razvojem selektivnih oblika turizma, Hrvatsku želimo učiniti privlačnijom destinacijom i izvan ljetnih mjeseci te za produžene vikend-odmore, gdje vidim veliku priliku za turizam na kontinentu – ističe Ostojić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije