POSTOJI 194 GODINE

Val bankrota pogodio još jedno njemačko poduzeće: Stotine radnika u neizvjesnosti

Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
13.10.2024.
u 15:26

Tvrtka Schumag AG ima izvrsnu reputaciju, a najveću prodaju ostvaruje na međunarodnim tržištima

Val bankrota pogodio je još njemačko poduzeće Schumag AG koje je sada nesolventno, a stotine radnika suočavaju se s neizvjesnom budućnošću. Riječ je o tradicionalnoj njemačkoj tvrtki koja je na tržištu 194 godine te je poznata po proizvodima specijaliziranima za preciznu tehnologiju. Naime, ona izrađuje precizne dijelove promjera od 0,3 do 60 milimetara koji su napravljeni od nehrđajućeg čelika i obojenih metala. Opskrbljuje, između ostalog, industriju motornih vozila, medicinsku tehnologiju i tehnologiju uređaja.

Tvrtka ima izvrsnu reputaciju, a najveću prodaju ostvaruje na međunarodnim tržištima. Uz povećane troškove i financijske poteškoće koje su tvrtku dovele u probleme, 22. rujna nepoznate su osobe napale su korporativnu mrežu tvrtke i hakirali sve podatke. Zbog toga su planovi restrukturiranja na koje se uprava oslanjala učinili nevažećima, navodi Fenix magazin.

Uprava tvrtke Schumag AG podnijela je zahtjev za samoupravnu nesolventnost nadležnom okružnom sudu u Aachenu. Unatoč tome, uprava, stečajni savjetnik i osigurani odvjetnik gledaju pozitivno na budućnost. Agencija za zapošljavanje isplatit će plaće i radnicima za sljedeća tri mjeseca. Prema riječima odgovornih, restrukturiranje ostaje cilj tvrtke.

GALERIJA Trebala je biti ponos grada, a pretvorila se u ruševinu: Nakon skoro 40 godina propadanja postat će spas za najmlađe
1/23
Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serengeti
16:55 13.10.2024.

Odreći se jeftinih ruskih sirovina je očigledno bio odličan potez 🤣😂

MR
Mrki
17:09 13.10.2024.

Agenda 2020 -2030

Avatar barba_barba
barba_barba
18:15 13.10.2024.

Zeleni uspješno provode petogodišnji plan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije