Poplavljena udruga KAS

Vapaj iz sisačke udruge: Morat ćemo sve ispočetka, sve je uništeno. Treba nam hrana za konje

Sisak: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" polavljena je nakon pucanja nasipa
Foto: Edina Zukol/PIXSELL
1/16
18.05.2023.
u 10:59

„Sve je uništeno. Treći put smo pod vodom, no dva puta smo imali samo štalu pod vodom zbog proboja vode, pumpe su ispumpavale, ali sad je nasip puknuo i sve je pod vodom. Konji čekaju na evakuaciju, Grad nam je osigurao prostor na Sajmištu Topolovac i tamo ćemo ih smjestiti“, rekla nam je Alenka Berendika, predsjednica Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS u Sisku.

Udruga ima prostore u sisačkom Galdovu, uz Savu, a dvije godine već traju sanacije savskih nasipa uz njihovu udrugu, koji su oštećeni u potresu, i koji još nisu završeni. Jutros je voda počela prodirati ispod tih nasipa, pumpe su počele opet prebacivati vodu natrag, kao zadnja dva puta, ali je u jednom trenutku nasip popustio i voda je vrlo brzo nadirala tako da su konje morali hitno izvlačiti s toga područja. Štala i sjenik sada su pod vodom do krova, a prostori udruge s vodom do koljena i više.

"Uništena je hrana za životinje, a u prostorijama sva naša dokumentacija. Mislim da će prostor biti neupotrebljiv, stara je to gradnja, instalacije su pod vodom. Morat ćemo sve ispočetka", kazala je Berendika, predsjednica udruge koja se brinula o pet konja, a koje su koristili i u terapijama s djecom.

VEZANI ČLANCI

Nužno je nabaviti hranu za konje jer je uništena, pa iz udruge pozivaju da donacije hrane dopreme na Sajmište Topolovac, pokraj Siska, gdje će konji biti smješteni dok se ne sanira poplavljeni prostor.

VIDEO Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" u Sisku poplavljena je nakon pucanja nasipa

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije