SPORTSKI TURIZAM

Varaždin, Koprivnica, Rijeka, Opatija: Mjesto susreta više od 800 sportaša iz 32 zemlje

Foto: Uniline
1/2
21.08.2023.
u 17:37

Nedavno Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu dokaz je koliko sport može doprinjeti promociji neke sredine i van špice turističke sezone

Zdravstveni ili kulturni turizam sve su popularniji u Hrvatskoj, i u budućnosti će, posebno zdravstveni turizam, imati sve veći značaj. No, sportska natjecanja kao vid promocije zemlje domaćima, nešto je što Hrvatska već sada smiono koristi kao svoj turistički adut. Posebno je to važno kroz sportska natjecanja mladih sportaša kada u zemlju domaćina osim čitavih sportskih ekipa dolaze sve češće i obitelji natjecatelja.

Natjecanje u Osijeku u atletici svjetskog karaktera tek je jedan od primjera promicanja i obogaćivanja neke sredine kroz sportska netjecanja. Na tom je tragu i nedavno završeno svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu koje je održano na čak četiri lokacije – u Varaždinu, Koprivnici, Rijeci i u Opatiji. Uniline je, kao dugogodišnji partner i sponzor, s Hrvatskim rukometnim savezom, sudjelovao u organizaciji IHF Svjetskog prvenstva koji je u Hrvatsku doveo preko 800 mladih sportaša i preko 150 službenih osoba te stotine navijača i ljubitelja rukometa iz 32 zemlje diljem svijeta.

VEZANI ČLANCI:

Upravo je ovo natjecanje odličan primjer kako se sport može iskoristiti i u turističke svrhe obzriom da je Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu trajalo 12 dana kada je u spomenuta četiri grada u Hrvatskoj odigrano čak 116 utakmica. Prvenstvo je završilo velikim finalom u Varaždinu na kojem je Hrvatska osvojila brončanu medalju. U organizaciji turnira sudjelovalo je više od 100 turističkih i sportskih profesionalaca. Organizacija je uspješno popunila smještajne i ugostiteljske kapacitete gradova domaćina – Varaždina, Koprivnice, Rijeke i Opatije. Gosti iz europskih zemalja, posebice Islanđani, Danci, Norvežani, Šveđani i Francuzi iskoristili su dolazak na turnir kako bi obišli Hrvatsku te su svoj boravak produžili na dane nakon završetka turnira.

Uniline, kao partnerska agencija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) , već dugi niz godina organizira treninge i natjecanja na različitim razinama sportske važnosti. U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskom turističkom zajednicom Uniline je pokrenuo i poseban projekt za aktiviranje potencijala sportskog turizma, pod nazivom Sportska destinacija Hrvatska.

 - Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija napravila je veliki uspjeh i osvojila brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu. Na tome im od srca čestitam i ponosan sam na naše mlade igrače. Sportski turizam donosi niz koristi lokalnim sredinama, a Hrvatska ima veliki potencijal za razvijanje tog segmenta turizma. Kao bivši sportaš vidim veliku priliku da razvojem sportskog turizma obnovimo i sportsku infrastrukturu diljem zemlje, što donosi brojne prednosti mladim sportašima, ali i svim rekreativcima i općenito kvaliteti društvenog života, posebno u manjim sredinama. Kvalitetnom organizacijom ovakvih svjetskih natjecanja pozicioniramo se još bolje kao zemlja domaćin i kao zemlja zdravlja i sporta koju vrijedi posjetiti - kazao je Goran Šprem, voditelj odjela sporta Unilinea.

Do sada je Uniline organizirao niz različitih sportskih natjecanja i organiziranih priprema za razna sportska natjecanja te je već više od deset godina predvodnik sportskog turizma u Hrvatskoj koji sportski turizam vidi kao važan element produžetka turističkog prometa van glavne ljetne turističke sezone.

VIDEO Igor Bišćan više nije trener Dinama! Već se spominje ime njegovog nasljednika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije