Nastavljaju se problemi s odlaganjem otpada u Varaždinu

Varaždinci pozvani da smeće zadrže doma, a Nadzorni odbor Čistoće bez kvoruma

Varaždin: Podijeljene kante za razvrstavanje otpada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
07.07.2021.
u 10:56

Bosilj i varaždinski župan Anđelko Stričak danas će se, kako smo neki dan najavili, sastati s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

Kako sam i pretpostavio, na sjednicu Nadzornog odbora koji je postavio bivši gradonačelnik, danas su se odazvali samo predsjednik Miljenko Ernoić i članovi Kristina Milčetić Petrin i Vjeran Strahonja, pa budući da nije bilo kvoruma, nije bilo moguće donositi odluke te početi rješavati nagomilane probleme koji postaju i prijetnja zdravlju stanovnika, ne samo grada Varaždina, već i općina kojima Čistoća odvozi otpad.  Savjest, čast i rješavanje problema  ipak nije bilo ispred politikanstva, što je žalosno, pa ćemo itekako povesti računa o tome kakav profil ljudi će ubuduće biti u bilo kojem od nadzornih odbora - rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj nakon neuspjele sjednice NO-a Čistoće, komunalne tvrtke koja je prije nekoliko dana obavijestila građane da do daljnjega neće odvoziti miješani komunalni otpad, pa neka ga privremeno drže doma, dok se ne pronađe deponij na koji će se odlagati.

Bosilj i varaždinski župan Anđelko Stričak danas će se, kako smo neki dan najavili, sastati s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

Glavna tema bit će kako riješiti problem s odvoženjem i odlaganjem varaždinskog otpada i spriječiti "napuljski scenarij". Bivši gradonačelnik Ivan Čehok krivnju za nastale probleme svaljuje na aktualnu vlast.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:38 07.07.2021.

Ovi političari su nesposobnjakovići i diletanti. Na +37" smeće doma držati! Kaj je tu netko lud? Vi se zaista poigravate Varaždincima. Sramota Vaša, ovo je strašno:(((((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije