Radnici Herbosa

Vaša potpora sumnjivoj tvrtki ugrožava interese grada Siska

I u stečaju turbulencije su u Herbosu
Nikola Čutuk/pixsell
12.06.2012.
u 10:24

Zagrebačka tvrtka lani je imala 40 puta manji prihod te 30 puta manje radnika od Herbosa

Radnici sisačkog Herbosa žestoko su reagirali na dopis sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića u kojem on sugerira Branku Petanjeku, stečajnom upravitelju Herbosa, da prihvati pismo namjere i poslovni plan zagrebačke tvrtke Signoplast koja želi preuzeti poslovanje tvrtke koja je prije nekoliko mjeseci završila u stečaju.

Sada radi 81 radnik

Pintarić je pismo namjere, koje nije potpisano niti ima žig tvrtke, uputio stečajnom upravitelju 31. svibnja s molbom da se prihvati “kako bi u obostranom interesu došlo do što skorijeg pokretanja proizvodnih aktivnosti u Herbosu”.

Radnike je naljutilo što se Pintarić zalaže za tvrtku “čija se strategija razvoja zasniva na promjeni uredskog materijala, nabavi računalne opreme, kopirki i sličnog te nabavi impresivnog voznog parka”.

“Vi tvrdite da će Herbos spasiti firma koja svoj poslovni plan zasniva na 28 zaposlenih, dakle 53 radna mjesta manje nego nas sada radi”, poručili su jučer u pismu Pintariću radnici-vjerovnici Herbosa koji izražavaju ogorčenje stavom gradonačelnika i protežiranjem tvrtke Signoplast.

“Neshvatljivo je, gradonačelniče, da ste, bez ikakvih konzultacija s bilo kime iz Herbosa, zaključili da je to pravo rješenje za Herbos i za nas 81 radnika-vjerovnika, koliko nas sada radi. Naglašavamo – radi – jer vi očito ne znate da je 81 radnik-vjerovnik skoro do kraja odradio sezonu proizvodnje zaštite bilja za 2012. godinu i da je roba isporučena na tržište”, dodaju radnici koji smatraju da je gradonačelnik iskazivanjem javne potpore “u najmanju ruku sumnjivoj firmi” direktno ugrozio interese Grada Siska kao jednog od velikih vjerovnika Herbosa d.d. u stečaju. Podsjećaju da su na sastanku od 10. siječnja gradonačelnik i predsjednik Vijeća Veljko Novak govorili o očuvanju stotinjak radnih mjesta i spremnosti otpisa dijela duga za komunalnu naknadu, a sada D. Pintarić zagovara tvrtku koja bi htjela zaposliti samo 28 radnika.

Podsjeća na Ivankovića

“Poslovni plan Signoplasta podsjeća nas na prioritete i strategiju bivšeg predsjednika uprave Herbosa Mije Ivankovića, a znamo kamo nas je ona dovela”, poručuju radnici. Tvrtka Signoplast imala je lani pet zaposlenih i prihod od 254.000 eura, a u vlasništvu je obitelji Dvorski. Proizvode ljepila i materijale za grafičku industriju. Oni bi htjeli sada preuzeti Herbos koji je lani imao 40 puta više prihoda i 30 puta više zaposlenih od Signoplasta.

Ključne riječi

Komentara 2

IS
istinito
12:18 12.06.2012.

Pintaricu, Pintaricu, opet su te podmitili.

BR
brownie
18:37 12.06.2012.

znasenačelnik našeg grada ima sve nas tak pri srcu da vi, građanke i građani eko-siska grada nemate pojma ,neki za takva i slična pisma daju ostavke,a što je dankec naš dragi učinio,samo je malo lobirao za nekoga,sigurno badava,bez kune,nemam nikakvih zlih primisli o poštenju naše gradske uprave,koja bi, da je samo malo moralnija,trebala odavno dati ostavku i otići malo ispod starog mosta da vidi život grada iz neke druge perspektive,mogu tamo i ostati sa svim pronađenim i nepronađenim rimljanima i grkljanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije