Požar na kući

Vatra u trenu sestrama 'progutala' sve što su imale

pozar
Foto: D. Šantoši
1/3
25.04.2010.
u 21:40

– Skuhala sam ručak i otišla do susjeda, a onda mi je dotrčao dječak i rekao – Hajte, gori vam kuća.

Nakon desetogodišnjeg boravka u gradskoj kućici u prigradskom naselju Gornji Miholjac sestre, socijalni slučajevi, Nevenka Potkovac (62) i Mirica Ištvanović (53) u nedjelju su, oko 17,30 sati, u iznenadnom požaru, ostali bez svega što su imali.

– Skuhala sam ručak i otišla do susjeda, a onda mi je dotrčao dječak i rekao –  Hajte, gori vam kuća. Dok sam stigla kuću je već cijelu zahvatio plamen, krov se srušio, a sestru Nevenku, s nagorjelom kosom, zatekla sam na putu. Bila je u šoku i samo mi je ponavljala da je planulo u kuhinji. Sve nam je izgorjelo: dokumenti, fotografije, odjeća, obuća…Nemamo više ništa, kaže Mirica Ištvanović ističući da je najvažnije samo da je sestra Nevenka ostala živa.

Žrtvama požara prvu su pomoć pružili susjedi, a dva sata poslije, nakon što su slatinski vatrogasci ugasili požar, na požarište je stigla socijalna radnica Ivona Balić i članovi obitelji nesretnih sestara koji su ih večeras zbrinuli kako bi imali gdje prespavati.

Vatrogasci tvrde da je požar nastao u kuhinji, od pregrijane cijevi za dim koja je bila postavljena uz drveni strop kroz krov, jer kuća nije imala dimnjaka. Vatra je ubrzo progutala drveni strop koji se srušio u unutrašnjost zidina, pa je sve što je bilo u kućici izgorjelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije