Gorjele kuće u nizu

Vatrogasci cijelu noć gasili požar u Zaprešiću, uzrok je vjerojatno curenje plina

Veliki požar u Zaprešiću, plamen zahvatio nekoliko kuća
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.09.2022.
u 07:23

Nitko nije ozlijeđen jer su stanari uspjeli na vrijeme napustiti svoje domove.

Požar koji je u četvrtak izbio u Šenoinoj ulici u Zaprešiću nakon 21 sat te posve uništio jednu a djelomično još dvije kuće, ugašen je u 1.45 sati, izjavio je Hini u petak zapovjednik JVP Zaprešić Željko Barun.

U požaru je gotovo posve uništena kuća u ulici Augusta Cesarca 26, zajedno s garažom, a djelomično su uništene susjedne kuće na brojevima 24 i 28, kazao je.

Vatrogasci su dobili dojavu u 21.47 sati i za minutu krenuli na mjesto požara. Požar je lokaliziran i stavljen pod kontrolu u 23 sata, a posve ugašen u 1.45 sati, kazao je Barun i napomenuo da su svi ljudi bili evakuirani prije dolaska vatrogasaca i nisu bili u opasnosti.

Nakon što su pogasili požar, vatrogasci su još jednom pregledali požarište i ustanovili da nema opasnosti od njegova ponovnog izbijanja, izjavio je zapovjednik JVP Zaprešić i dodao da ne može ništa reći o uzrocima požara, jer JVP nije nadležna za njihovo utvrđivanje.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk kazao je za N1 da je požar saniran. Kako neslužbeno doznaje N1, uzrok požara je curenje plina. Nitko nije ozlijeđen jer su stanari uspjeli na vrijeme napustiti svoje domove nakon što su primijetili dim u garaži i vatru na krovu kuće. Kada je požar primijećen, građani su izašli ispred kuća. 

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Teig1
07:56 02.09.2022.

Gdje je Putin, da taj plin preventivno zatvori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije