JOŠ NIJE PROGLEDAO

FOTO Vatrogasci spasili malenu vjevericu Pabla: 'Jako se voli maziti i biti u centru pažnje'

Vatrogasci spasili vjevericu
Foto: DVD Drenova
1/4
10.08.2024.
u 11:22

U postaji su vjeverici nadjenuli ime Pablo, a onda su ga predali u sigurne ruke djelatnika Šumskog dvora

Vatrogasci DVD-a Drenova spasili su prije nekoliko dana malenu vjevericu. Kako su izvijestili, 7. kolovoza u 3.16 sati izašli su na intervenciju šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice sa šumskim vozilom, autocisternom i šest vatrogasaca. Naime, pridružili su se ostalim vatrogasnim snagama koje su već bile na terenu.

"Tijekom intervencije smo naišli na napuštenu malu vjevericu te smo ju spasili i dali u sigurne ruke u Šumski dvor na čuvanje i brigu da malo ojača, naraste i vrati u prirodu", naveli su te podijelili fotografije intervencije i malene životinje. 

U postaji su vjeverici nadjenuli ime Pablo, a onda su ga predali u sigurne ruke djelatnika Šumskog dvora. Nakon nekoliko dana koje je tamo proveo, Pablo se jako dobro oporavlja. 

"Još nije otvorio oči, ali već lagano pokazuje svoj vrckavi i živahan karakter. Jako voli papati pa ga svakih četiri sata hranimo s nadohranom za mace, na špricu, a to znači da do daljnjeg za nas nema spavanja", rekla je Irena Šuša za 24sata.

"Jako se voli maziti i biti u centru pažnje. Iako još nije progledao, već je počeo istraživati okolinu u kojoj se nalazi, a malo se počeo i glasati pa sad i zove kad se probudi iz svojih čestih spavanaca", dodala je te navela kako Pabla planira integrirati u prirodu kada ojača i naraste.

 

GALERIJA BBC odabrao 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo
Vatrogasci spasili vjevericu
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije