Sve spremno za veliki spektakl u mostarskoj Kosači

Večernjakov pečat: Europa u Mostaru!

bih-europa-txt.jpg
import
09.02.2007.
u 22:00

Više ne brojimo dane do Večernjakova pečata! Izbor Osobe godine događa se večeras! U Mostar su već jučer počeli pristizati brojni gosti, sređuju se posljednji detalji oko protokola, pozornice u Kosači.... Sve mora “štimati” besprijekorno!

U ovih šest godina Večernjakov je pečat, kao najvažniji društveni događaj u BiH - izašao i izvan njezinih granica. Dokaz - brojni ugledni gosti koji su najavili svoj dolazak. Bit će ovdje predstavnici diplomatskog kora, dužnosnici Europske unije, Republike Makedonije na čelu s predsjednikom Brankom Crvenkovskim.

Doći će visoki dužnosnici Republike Hrvatske, BiH i Federacije BiH, brojni gradonačelnici, kulturni, estradni i sportski djelatnici... Nikada toliko akreditiranih novinara nije bilo na Pečatu. Danima se tražila - “akreditacija više”.

Nikad toliko medija u izravnom prijenosu - Televizija Federacije BiH, Televizija Republike Srpske, Radio FBiH i Radio Herceg-Bosne. Zahvaljujući TV i radijskim valovima, te satelitu, Večernjakov će pečat vidjeti nekoliko milijuna gledatelja. I - čuti isto toliko slušatelja.


Valesa: Žao nam je što nismo u Mostaru

GDANJSK- Žao mi je što ne mogu večeras biti na svečanosti, izjavio je Lech Valesa, dugogodišnji predsjednik Poljske široj javnosti poznatiji kao vođa sindikalnog pokreta Solidarnost koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća digao cijelu državu na noge izvodeći Poljsku iz komunističkog režima. Ispričavajući se što ne može osobno biti nazočan na svečanosti dodjele Večernjakova pečata glasnogovornik njegova ureda Piotr Gulczynski, kazao nam je kako se Lech Valesa vratio s dvotjedne turneje po Aziji, a da početkom tjedna putuju u posjetu SAD-u. Izrazili su želju da se na Večernjakovoj manifestaciji pojavi naredne godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije