Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik jedrenja

Večernji list odličan treći na 12. Fiumanki

fiumanka
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
11.06.2011.
u 13:41

Zbrajnje rezultata tek se očekuje no, u današnjem nastupu večernjakovci su bili odlični

Dvanaesta Fiumanka, regata koja okuplja sve zalljubljenike u more i jedrenje, startala je jutros iz riječke luke i grad svetog Vida za blagdan njegova zaštitnika pretvorila u najveću marinu na Jadranu. Riječe su obale jutros bile okićene sa gotovo 200 jedara i tisuće jedriličara koji su se užurbano pripremali za isplovljavanje. Slagali su se konopi, pregledavala jedra, laštili i podmazivali svi detalji kako bi utrka za laskavu titulu najboljeg prošla na najbolji mogući način.

Vjetar je ove godine nagradio zaljubljenike u more u more i jedra sa dovoljno zapadnjaka.

Napuhali su se spinakeri, napela glavna jedra, zacviljeli konopi pa su poletjele čak i drvene golubice tradicionalne gradnje. Novinari su na Acijevim JOD-ovima 35 One desing jedrili u kategoriji obiteljskih brodova na ruti do Žurkova, a krstaši su "zaprašili" do pod Omišalj.

Favoriti u ove godine E1 JGL sa kormilarom Agyd Pengg, Shinnin Umago sa kormilarom Željkom Perovićem koji su bovu okrenuli prvi i u svega nekoliko minuta razmaka.

U svojim kategorijama prema odličnom plasmanu juri i Inina jedrilica te Janafova ekipa.

Fiumanka, naša najveća regata na kojoj je sudjelovanje besplatno, i ove je godine pokazala zavidno dobru organizaciju i sve veču posjećenost, tim više što je i Sajam jedrenja na Rivi boduli okupio brojne Riječane i goste koji su u Rijeku "potegnuli" kako bi uživali u prazniku jedrenja.

Krstaš „JGL E1“ s kormilarom Agydom Penggom obranio je naslov pobjednika Fiumanke. Osamnaest nautičkih milja dugu rutu do Omišlja i natrag odjedrio je za sat i 33 minuta. Tri je minute u cilju bio brži od jedinog konkurenta jedrilice „Shinning UmagUmago“ sa skipperom Željkom Perovićem. Treća austrijska „Aquila“ zaostala je još 14 minuta...

U konkurenciji obiteljskih krstaša pobjednik je „Reful 3“ s kormilarom Mitjom Velepićem.

U cilju su za najbržim brodom kraće rute do Žurkova i natrag „Vjesnikom“ zaostali samo jednu minutu. Drugo mjesto minutom zaostatka iza „Refula 3“ u cilj je ušla „Plava Vila“ skipper Dušan Golja...

Najbrži među novinarskim posadama bio je JOD-35 Vjesnika s kormilarom Rajkom Kujundžićem – rutu do Žurkova i natrag do cilja ispred gata Karoline Riječke odjedrili su za sat i 22 minute. Pobjeda u navigaciji, donijela i je i ukupni trijumf na 5.Press Fiumanki. Posada Večernjeg lista s kormilarom Mladenom Babcem druga je spustila jedra nakon prolaska kroz cilj velike Fiumank. Favoriti u ovoj klasi bili su i novinari s mađarske televizije, no danas su kroz start prošli treći sa svojom kormilarkom Marti Percz.

Ekipa Večernjeg lista završila je na trećem mjestu u novinarskoj klasi.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
14:56 11.06.2011.

mooooj večernji proplovio pokraj moooooje kuće i odnio treću nagradu!!! bravooooooo VL!!!! yessss

JO
joshua
23:58 11.06.2011.

Da bar radite novine kao što jedrite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije