Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradovi i općine traže izlaz

Veći porez na vikendice neće spasiti nikoga: 'Ostanemo li bez prireza, bit ćemo pogođeni, kao i svi'

30.05.2023.
u 06:55

Godišnje se od poreza na kuće za odmor prikupe gotovo 22 milijuna eura, od čega 85% u pet jadranskih županija

Komentara 14

NI
Ninica
07:44 30.05.2023.

Dragi gradovi i općine, uslijed veće zaposlenosti i povećanja dohodaka prihodi od poreza na dohodak su vam se povećali,prihodi od raspodjele poreza su vam se povećali s 60% na 74%. Prihodi od poreza na potrošnju isto.... razne druge naknade ste građanima povećali. Što ste vi učinili ? Umjesto rasteretili građane vi i dalje povećavate i što postižete, zaustavljate lokalni razvoj, ne pratite državu. Država jedno, vi drugo. Umjesto da radite na stvaranju novih radnih mjesta, da privlačite investitore ( nove tehnologije- informatika, zelena energija...) koji stvaraju nove i veće dohotke da potičete veću potrošnju vi jaučete kako ćete izgubiti prirez, koji kad smo već kod toga možete pretvoriti u porez ( loša odluka koja će odrediti koliko su gradski čelnici spodobni ili nisu). Koliko od vas je napravilo analizu učinka odluka koje donosite na standard, razvoj i zadovoljstvo vaših građana.

Avatar Asterix
Asterix
08:49 30.05.2023.

Obzirom da u lokalnoj samoupravi ima najmanje 10 puta više zaposlenih nego što ih je bilo prije preustroja iste, sasvim normalno je da im je glavna preokupacija kako namaknuti što više novaca kako bi mogli dijeliti plaće.

Avatar Idler 3
Idler 3
08:01 30.05.2023.

Dajte-najte....cjeli žuvot ništ korisno ne delat neg sam gledat di buš kaj poskupjel !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije