ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

Velika akcija Uskoka: U Zagrebu uhićeno 20-ak ljudi zbog sumnjivog nekretninskog biznisa

Posavec i Kovač pušteni na slobodu, USKOK im nije odredio istražni zatvor
Matija Habljak/PIXSELL
07.04.2022.
u 11:27

Kao prvookrivljeni u cijelome slučaju, odnosno navodni vođa zločinačkoga udruženja, osumnjičen je Krešo Matić

Više osoba uhićeno je jutros na širem području Zagreba u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a. Prema neslužbenim informacijama, policija je jutros pokucala na vrata ukupno 23 osobe, koje se sumnjiče da su bile dio zločinačke grupe koja se bavila prevarama s nekretninama.

U tijeku su pretrage kod osumnjičenika, a kada one budu obavljene, bit će dovedeni u USKOK na ispitivanje, nakon čega će se odlučiti hoće li i za koga biti zatražen istražni zatvor. Sumnjiče se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su počinili krivotvorenje isprava i prevare, a među djelima koje im se stavlja na teret je i primanje mita. Prevare za koje se sumnjiče počinili su zadnje dvije, tri godine, a prevarili su, kako se sumnja, veći broj građana.

Prema neslužbenim informacijama među onima kojima je policija pokucala na vrata su Krešo Matić i Davor B.. Prvi je već zbog sličnih prevara bio na meti i policije i pravosuđa. Matić je bio optužen u postupku s Jagodom Blum i još nekoliko osoba. Teretili su se da su građanima fiktivno prodavali stanove, i to nakon što bi prethodno pribavili podatke o nekretninama. Optuženici u tom postupku bili su ukupno osuđeni na 22 godine i osam mjeseci zatvora te su bili ostali bez 17,8 milijuna kuna.

U tom je postupku 2013. Matić bio nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, dok je Jagoda Blum dobila devet godina zatvora. Ta je presuda bila donesena na ponovljenom suđenju jer je prethodnu ukinuo Vrhovni sud, a teretili su se da su prevare sa stanovima činili od 2005. do 2009. godine.

Komentara 12

HU
Hubrvi
12:55 07.04.2022.

Nema nikakvih problema za te ljude.

SV
Sveznadar
16:02 07.04.2022.

Davno sam napisa, a čini mi se da sam bio u pravu. Da je napraviti pravo resetiranje da bi po Hrvatske bilo u zatvoru. Druga polovica neka budu policajci i nema nezaposlenih ni slobodnih.

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
18:22 07.04.2022.

Je li Plenki već provjerio da koji ministar nije među njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije