akcija ŽIG

Velika zapljena 'teška' 60 mil. kuna: Našli lažne najkice te robu marki adidas i Gucci

Krivotvorena roba
Foto: PUZG
1/5
19.07.2014.
u 16:11

Zaplijenjena krivotvorena roba je dobre kvalitete, pa običnom kupcu može izgledati kao original.

U akciji “Žig” zagrebačka policija je zaplijenila krivotvorenu odjeću, obuću, torbice, poznatih svjetskih marki, vrijednu oko 60 milijuna kuna.

Privedeno je pet osoba sa zagrebačkog područja, osumnjičenih za kazneno djelo povrede žiga, za koje im prijeti do tri godine zatvora. Akciju suzbijanja proizvodnje i trgovine krivotvorene odjeće i obuće policija je provela u suradnji s Carinskom upravom.

- Oduzeto je oko 1.500 komada sportske odjeće i obuće s oznakama Nike i adidas i oko 100 tisuća odjevnih i modnih predmeta zaštićenih marki kao što su Armani, Hugo Boss, Gucci i drugi - rekao je Željko Dolački, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta.

Foto: PUZG

Policija je zaplijenila i oko 10.500 sportskih dresova raznih klubova i reprezentacija, 11 šivaćih strojeva. Nađeno je i oko 1.300 torbica te repromaterijal i poluproizvodi torbica s oznakama poznatih brandova. Antonio Mučnjak iz Carinske uprave rekao je da je pretraga izvršena na šest lokacija, a zaplijenjeno je i 3,5 tona repromaterijala za proizvodnju kožne galanterije.

Inače, zaplijenjena krivotvorena roba je dobre kvalitete, pa običnom kupcu može izgledati kao original.

>>Roditelji oprez: pojavilo se čak 12 novih vrsta droga

>>Ladu 'ispeglali' karticu, na račun ansambla plaćali privatne troškove

>>Zaplijenili krivotvorene kroksice i remene Gucci vrijedne 7 mil. kn

Komentara 9

AM
alberta.mutti.5
20:02 19.07.2014.

Tesko je racionalno shvatiti ovako revnosnu borbu protiv podne, obicnog puka, sive ekonomije. To je strategijski nerazumno. Placevi i sverc, sada proizvodnja, distiribucija i prodaja piratkopija,... to su tisuce i tisuce "radnih mjesta" i vjerovatno desetine tisuca situiranih osoba. To je velika zarada drzave usprkos sitnim prijevarama oko uzimanja pomoci. I umjesto da se za potrebno vrijeme zazmiri na takove stvari i snage usmjere na velike lopove i utajivace i pocne peglati sistem odozgo stvaramo nove kontejnerse, caritaske, beznadezne i slicne divizije. Na kraju krajeva danas u svijetu imamo pljackase koji pljackaju zakonito i pljackase koji ne pljackaju ali se idrzavaju nezakonito. Cak su i udba i komunisti i Titoisti tolerilari sivu ekonomiju. Sjetimo se sverca iz Italije.

ZA
zagabria1
21:23 19.07.2014.

Vlast je najjača kad treba udarit po narodu. Zato svojima opraštaju stotine milijuna. Ovo više i nije vlast ovo je bezvlašće

SO
Sos
16:51 19.07.2014.

OK i sto sad sto ce RH dobit od tih jebenih velikih imena !NISTA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije