Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINA PRED NAMA

Velike investicije: Završava se druga cijev tunela Učka, nova tvornica Vegete, Rimčev kampus...

14.01.2024.
u 07:01

Ove godine očekuje nas puštanje u promet druge cijevi tunela Učka koja je udarnički probijena sredinom rujna. Kad propusti prve putnike, put od Zagreba do Pule skratit će na dva i pol sata. Cijev tunela duga je oko 5,6 kilometara

Komentara 7

MO
morpheous
09:04 14.01.2024.

@grbadeva Jako ste šaljivi, pokušajte sa karijerom kao stand up komičar. Možemo je na upravljanju Zagrebom pokazao nesposobnost na temama ekologije i zbrinjavanja otpada koje su po njima njihove najjače teme. Između ostalog su pokazali kako im je vizija pogrešnana i kako je ono u što su nas preko 15 godina uvjeravali da je loše ustvari dobro. Konkretno govorim o spalionici otpada protiv koje su se aktivno borili i ponosno izjavljivali u medijima da su presretni što su je uspjeli blokirati i maknuti iz planova. Danas kada su se počeli učiti što je to gospodarenje otpadom i kada je voda došla do grla, vide da su pogriješili i počinju gurati spalionicu koju smo da nije bilo njih mogli već odavno imati. Time su ključni razlog svih ovih problema koje danas Zagreb ima sa otpadom. Da se manje bave ekstremno ideološkim temama poput LGBTA, da imaju radnog iskustva i da poznaju grad Zagreb i Hrvatsku, možda bi ovo što govorite bilo točno. Ovako se ustvari pokazalo da su teške amaterčine koje znaju sipati teoretske traktate ali da praktično nisu u stanju upravljati mjesnim ogrankom a kamoli Zagrebom ili nedaj Bože Hrvatskom.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:08 14.01.2024.

Veeelika razlika, tunel radi država sa našom lovom, a tvornicu gradi Podravka sa svojom.

RA
Raptor
09:05 14.01.2024.

To su vrijedna postignuća i treba ih pohvaliti i priznati. Ali treba reći građanima cijelu istinu. Tako npr. naš brend Vegeta, koja ima dvadesetak i više sastojaka, do nedavno je sve te sastojke uvozila. A smatra se jednim od kultnih hrvatskih proizvoda. To je isto kao kad kažete da proizvodite Dalmatinski pršut od svinje iz Mađarske. To nema veze. Treba proizvod sagledavato kroz cijeli njegov životni ciklus. I težiti povećanju domaće komponente u svakom proizvodu i usluzi. A ne samo povećavati cijene, kao što je od danas pekara Martinaj u centru Velike Gorice povečala cijenu kruha i drugih proizvoda u prosjeku za 21,21%. A Vlada se hvali smanjenjem stope inflacije. Ovdje ima posla i za inspekciju, da se vidi koja je to kalkulacija ako ulazni troškovi stagniraju ili padaju. Svatko misli da može biti menadžer. Ne može, čak ni u vlastitoj firmi. Osim ako je kamikaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije