Siniša Glumičić

Velike usnice i grudi su 'out', žene traže mala povećanja

21.09.2009., Zagreb - Poliklinika za opcu, maksilofacijalnu i plasticnu kirurgiju i anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lijecenje Glumicic  Dzepina Medical Group, Prilaz Gjure Dezelica 56.  Photo: Marin Tironi/24sata
Foto: Marin Tironi/24sata
1/2
03.11.2015.
u 19:30

Nekad su estetski zahvati bili tajna, ali znalo se tko ima "Glumičićev nos". No, vremena su se promijenila, o čemu svjedoči estetski kirurg za kojeg je i danas nos "kraljevska operacija"

Ponedjeljak, 19 sati, čekaonica puna. Slika je to koju smo zatekli u poliklinici dr. Siniše Glumičića koji je još 90-ih "činio čuda" korekcijama dijelova tijela slavnih i poznatih, ponajprije na nosovima. Znalo se, ponajprije u Zagrebu, tko ima "Glumičićev nos", ali bilo je to vrijeme kada je estetska kirurgija bila sramota.

Otvorio put drugima

Uostalom, i danas se mogu čuti neke od poruka s naše estrade da su "grudi same narasle preko noći", a nos je, eto, nekako nestao i stanjio se...

Led je probila Ivana Banfić, bila je u ono doba zvijezda dance-glazbe i pjevačica koja je otvoreno govorila o svojim silikonskim grudima. Uz nju je stajao dr. Glumičić, kojim se mediji nisu ništa manje bavili nego poznatima iz šoubiznisa. No, u nekom trenutku umjetni nosovi, grudi, liposukcija i ostala kirurška čuda za ljepotu postali su općeprihvaćeni i u našem društvu te danas javne osobe otvoreno govore o poduzetim zahvatima.

Negdje usput dr. Glumičić kao da je nestao, a u javnosti ga je zamijenio niz liječnika, stručnjaka za ljepotu, dok je istodobno aktualna kuloarska priča da je "doktora za nosove" pojela golema konkurencija.

Slika iz ordinacije u zagrebačkom centru demantira kuloare, a dr. Glumičić u svojem nas uredu kroz smijeh opovrgava te poručuje da se i dalje traži "Glumičićev nos".

– Ja sam liječnik, a u jednom me se trenutku počelo doživljavati kao javnu ličnost. Prošao sam te godine kada sam želio da moja praksa bude prepoznata i tadašnji agresivan marketing više nije dio moje priče. Otvorio sam put mnogima i maknuo se – kaže nam dr. Glumičić kojemu je zahvat na nosu i danas, kako kaže, "kraljevska operacija". No, klijenti su, odnosno pacijenti iz neke sasvim druge priče. Većinu ih, kaže, čine stranci među kojima su najbrojniji Švicarci i Austrijanci, a konzultacije za operacije ima i u svojoj inozemnoj klinici u slovenskim Šmarješkim Toplicama.

– Stvorili smo u ovih 20 godina krug pacijenata iz cijele regije i rekao sam si da se mičem iz svih zbivanja – kaže dr. Glumičić dodajući kako nakon specijalizacije nikad nije radio u javnom zdravstvu, tj. u bolnici te da je konstantna edukacija ključ uspjeha svakog dobrog kirurga. Svatko tko se odluči za neku operaciju, bio to nos, grudi, zatezanje lica ili tumor, poručuje pacijentima, mora naći kirurga koji to radi bar pet godina i napravio ih je barem stotinu. Jer iskustvo i konstantna edukacija ključ su uspjeha svakog dobrog kirurga te unatoč tomu što gledamo oglase za zahvate na kojima piše "zajamčen uspjeh" poručuje – jamstva nema. Razgovarali smo upravo nakon njegove posljednje edukacije u Americi, s koje se nedavno vratio.

Posjetio je kliniku kirurga Raja Kanodije kroz čija vrata na Beverly Hillsu prolaze mahom hollywoodske zvijezde. Američki mediji tog Indijca nazivaju najpopularnijim "kiparom" za celebrityje, a dr. Glumičić prati njegov rad otpočetka karijere te, kaže, uvijek nauči nešto novo. Nos po cijeni od 18 tisuća američkih dolara i dalje je Kanodijin glavni adut, ali operacije radi dva dana u tjednu, a preostala tri bavi se filerima i botoksom, otkriva dr. Glumičić. I upravo su fileri i botoks kao sredstva za pomlađivanje, "peglanje" bora, nekirurško zatezanje lica i brisanje godina trend koji dominira i u Hrvatskoj. Što je naučio i što je zadnja riječ u estetskoj kirurgiji, predstavit će na skorašnjem međunarodnom kongresu Hrvatskog društva za estetiku lica u Opatiji.

Htjela treću dojku

– Tehnika se strahovito razvila i hijaluroni su gotovo dovedeni do savršenstva, nema alergijskih reakcija, dugo traju i ako se čovjek u tomu istrenira, dobiju se jako lijepi rezultati. To je idealno rješenje za jednu tranziciju u životu žene i muškarca koji ne žele kirurgiju. Zahvaljujući entuzijazmu kolega uspjeli smo sastaviti ekipu stručnjaka i oformiti društvo u kojem primarno želimo educirati sve zainteresirane kolege kako na siguran način primjenjivati nekirurške metode – kaže ovaj kirurg u čijoj je praksi pomlađivanje također jedan od najčešćih zahtjeva pacijenata.

Samo što danas estetski zahtjevi više ne izgledaju kao desetljeće ili dva prije te se ne traže predimenzionirane usnice koje su, usudili bismo se reći, konačno "out", baš kao i goleme grudi.

Pacijentice danas žele jedva primjetno povećanje kad su u pitanju usne i grudi.

– Nježna senzualnost i prirodan izgled ono su što se danas traži. I svi žele biti brzo gotovi. A u 20 godina čovjek prođe sve i svašta pa doživi i bizarne zahtjeve. Imali smo pacijenta iz Slovenije koji je stalno dolazio i tražio da mu skidamo kožu s leđa jer si želi napraviti novčanik, jedna je pacijentica htjela treću dojku, a druga rascijepiti jezik na dva dijela što je na kraju i učinila u Italiji te nam je došla pokazati – nabraja dr. Glumičić, otac troje djece i strastveni biker.

>>Osobna bankarica tvrdi da nije ukrala 91.000 € dr. Glumičiću

Komentara 1

AN
Anasta
22:38 03.11.2015.

hm, sviđa mi se ideja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije