klasična glazba

Veliki humanitarni glazbeni spektakl u Slavonskom Brodu

Humanitarni koncert u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
12.09.2013.
u 21:12

Brođanima će ovaj veliki glazbeni spektakl, na kojem će nastupiti Gudački kvartet " Rucner", te još nekoliko gostiju s hrvatske estrade poput Gorana Karana i Vlade Kalembera , zasigurno biti prava glazbena poslastica i večer za pamćenje

Naš drugi dom - gradimo ga zajedno\" naziv je velike dobrotvorne akcije, a upravo tim povodom Udruga osoba s invaliditetom \"Loco-Moto\" u ponedjeljak 16. rujna u Kazališno koncertnoj dvorani \"Ivana Brlić-Mažuranić\" organizira veliki humanitarni glazbeni spektakl kako bi prikupili prijeko potrebna sredstva za uređenje i opremanje novog prostora svoje Udruge , koji će prije svega poslužiti kao dnevni boravak za invalidne osobe.

Brođanima će ovaj veliki glazbeni spektakl, na kojem će nastupiti Gudački kvartet \" Rucner\", te još nekoliko eminentnih gostiju sa hrvatske estrade poput Gorana Karana i Vlade Kalembera , zasigurno biti prava glazbena poslastica i večer za pamćenje. Organizatori su u to sigurni jer je i sam koncept koncerta jedinstven, a riječ je o uistinu rijetkom okupljanju ove talentirane glazbene obitelji na jednom mjestu, koja se bez pogovora odazvala kako bi pomogla osobama s invaliditetom u Slavonskom Brodu.

-Slobodno možemo reći da će ovo biti najveći koncert klasične glazbe u našem gradu obzirom na imena koja nam dolaze. Dugo vremena smo čekali pravi trenutak da Kvartet \"Rucner\" sa svojim gostima dođu u Slavonski Brod. Taj trenutak je došao i počastili su nas izrazivši želju da pomognu bez naknade, bilo i kakvih honorara i dobiti od ove zajedničke humanitarne akcije. Gudački kvartet \"Rucner \" zasigurno je jedan od najboljih domaćih komornih ansambala.

Četvero gudača prirediti će Brođanima ugodnu večer i dočara t i svu ljepotu muziciranja svojim instrumen tima. Prezime Rucner u svijetu klasične glazbe bilo je poznato i prije no što se Ana Rucner prihvatila električnog violončela.

Prisjetimo se, G udački kvartet \"Rucner\" utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner, koji su do tada bili dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta \"Klima\". Kvartet je ove godine proslavio 15. godišnjicu postojanja, te 35. godišnjicu djelovanja svojih osnivača, bračnog i umjetničkog para Rucner. Posebno se zahvaljujemo Kazališno-koncertnoj dvorani što se bez pogovora pridružila našem pozivu i besplatno nam ustupila dvoranu , te sva svoja tehnička sredstva. Od srca im hvala, kao i svim glazbenicima koji će doći u Brod, kaže Tomislav Goll, predsjednik organizacijskog odbora koncerta.

-Osobe s invaliditetom moraju imati svoj prostor koji će biti prilagođen njima i njihovim potrebama, u kojem će imati mogućnost baviti se kreativnim radom, raznim edukacijama, pripremama za zapošljavanje, rekreacijom, rehabilitacijom i sl. Na žalost u 30 godina postojanja U druge još nismo adekvatno riješili problem invalidima prilagođenog prostora. Zato nam je taj prostor jako važan, jer bi ga koristili teško pokretni članovi U druge koji su gotovo potpuno pasivni i izolirani. Omogućili bi članovima njihovih obitelji da se malo rasterete i odmore, a istovremeno to bi bilo idealno mjesto da naši članovi u dnevnom boravku zajedno provedu barem jedan dio dana, rekla je Gordana Mišković, predsjednica slavonskobrodske Udruga osoba s invaliditetom.

>>Bulić: Ponosan sam na suradnju s Anom Rucner, opet bih to ponovio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije