stručne službe na terenu

Kvar u Zračnoj luci Split: Letovi su bili paralizirani satima, situacija se lagano normalira

Gužve u Zračnoj luci Split
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
23.07.2024.
u 00:36

Došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sustava zbog kojih se trenutno ne mogu obavljati poslovi prihvata i otpreme zrakoplova i putnika

Nakon što je prošlog tjedna u zračnim lukama diljem svijeta pao sustav zbog globalnog IT kvara, u ponedjeljak navečer zrakoplovi su prizemljeni u splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronim. Kako doznaje Radio Dalmacija, oko 19:30 došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sustava zbog kojih se trenutno ne mogu obavljati poslovi prihvata i otpreme zrakoplova i putnika.

Pomoćnik direktora Zračne luke Split, Pero Bilas, potvrdio je da stručne službe intenzivno rade na otklanjanju kvara, a iz uprave su zamolili putnike za strpljenje i najavili da će ažurno dostavljati nove informacije. Ostaje pitanje kako namjeravaju obavijestiti putnike koji nisu u aerodromu, s obzirom na činjenicu da im, barem u trenutku pisanja, ne radi online stranica.

Kako javlja Dalmacija Danas, problem u Zračnoj luci u Splitu trajati će još neko vrijeme. Sad nema dodatnih detalja o problemu koji je izazvao kolaps u zračnoj luci.  "Ljudi već jako dugo sjede, neki su i zaspali koliko već dugo čekaju", rekao je tom portalu jedan putnik koji se našao u splitskoj zračnoj luci.

Situacije se počela normalizirati oko 22:30 sati. Preko razglasa se pozivaju putnici za ukrcaj, a Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da su neki zrakoplovi uspješno poletjeli.

GALERIJA Barem smo dobili genijalne memeove: Pogledajte najbolje šale o golemom IT kvaru

Gužve u Zračnoj luci Split
1/40
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar fidelio
fidelio
23:16 22.07.2024.

Dam se okladiti da su onemogućili update preko vikenda, da nemaju problema u dan odmora, pa je sjeo u ponedjeljak.

PA
Pahor
22:54 22.07.2024.

Dakle vec dva dana to traje, vecina je vec rijesila problem ili se zastitila, a ovi u splitu se zaraze dva dana kasnije🤣🤣🤣🤣 i to totalni pad svega. Jel su glupi ili samo lijen8?

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
22:59 22.07.2024.

Hrvatska zbog ovakvih stvari treba tužiti Microsoft.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije