NA TERENU 135 VATROGASACA I 4 KANADERA

FOTO/VIDEO Požar kod Solina se smiruje, u pomoć stiže i 29 zagrebačkih vatrogasaca: 'Požar više ne prijeti kućama'

Veliki požar u blizini Solina, podignuta i 4 kanadera
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
Autori: Hina, Večernji.hr
11.08.2024.
u 20:13

U gašenju je ozlijeđen jedan vatrogasac koji je zadobio opekline prvog stupnja. "Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena, ali vjetar je stao pa je to olakotna okolnost", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik

Oko 14 sati iznad Solina, na predjelu Voljak, izbio je veliki požar koji se ubrzano širi. Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage s operativnih područja Solina i Kaštela, a u pomoć su stigla četiri kanadera Canadair CL-415, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Dojavu o požaru Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je u 14:40 sati.  Riječ je o požaru otvorenog prostora na području Solina, a gašenje požara dodatno otežava jak vjetar. "Pila sam kavu na balkonu i odjednom je buknulo" javlja čitateljica za Večernji. "Čini se da je dim sve jači" dodala je.

Tijek događaja: 

20:38 - Prema Splitsko-dalmatinskoj županiji su krenuli i zagrebački vatrogasci. Prema Solinu je u 20 sati krenulo 9 vozila s 29 vatrogasaca.


19:00 - Požar se smiruje, potvrdio je Tucaković za Net.hr. "Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena, ali vjetar je stao pa je to olakotna okolnost. Kanaderi se trenutno pune gorivom u splitskoj zračnoj luci. Požar više ne prijeti kućama. Jedan je vatrogasac zadobio opekline prvog stupnja na području uha i nosa iz DVD-a Slatina", rekao je.


18:10 - U gašenju je ozlijeđen jedan vatrogasac te ima opekline prvog stupnja, pišu 24sata. "Ma nije mu ništa. Bio je na hitnoj, doktorica mu je stavila mast i to je to " rekao je Duje Balić, zapovjednik Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatine. Nakon hitne se vratio gašenju požara. "Ma već se on vratio gašenju dolje. Mislili smo mu napraviti smjenu, a on kaže da ne treba" dodao je Balić.


17:10 -  Kanaderi u akciji, spasili kuće, piše Dalmacija danas. Na putu do požarišta oko 15.00 sati jedno je vatrogasno vozilo oborilo motocikl. Srećom, nastala je tek materijalna šteta. Nije poznato kolika.


16:30 - Dominik Strize javio se iz mjesta Rupotine između Solina i Klisa u HTV-ove Vijesti u 16.30. "Situacija nije dobra, iako kanaderi zaustavljaju širenje vatre koja se zavukla među kuće. Kako neslužbeno doznajemo, dvije su kuće vjerojatno nagorjele, a ne izgorjele, javio je Strize, dodajući kako zbog zauzetosti vatrogasaca raspolaže uglavnom neslužbenim informacijama" Rekao je i kako vatra nije više toliko među kućama, već se širi u višim predjelima brda. Na terenu je 135 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi. "Prioritet nam je obrana kuća i do sada vatra nije ugrozila kuće", rekli su vatrogasci. Također su kazali da će vjerojatno biti potrebno angažirati još vatrogasnih snaga kako bi pomogli gašenju tog požara.


16:15 - O požaru se oglasio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. "U pripravnosti su Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Uz njih, u pripravnost su stavljeni i vatrogasci za dislokaciju iz Vatrogasnih zajednica Ličko-senjske župnije i Grada Zagreba" rekao je.


16:00 - Policija je javila kako je radi požara je za sav promet zatvorena je stara kliška cesta (ŽC 6253), piše Dalmatinski portal.


15:00 - Dojavu o požaru Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je u 14:40 sati.  Riječ je o požaru otvorenog prostora na području Solina, a gašenje požara dodatno otežava jak vjetar.

POVEZANI ČLANCI:

 

>> VIDEO Četiri kanadera bore se protiv požara u blizini Solina

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije