pokušaj otmice

Venezuela Hrvatskoj izručila Gorana Sudarevića

Goran Sudarević
Foto: interpol
06.06.2015.
u 10:32

Sudarevića terete za pokušaj otmice Krešimira Čorka, poduzetnika i bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića

Goran Sudarević (35), za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica zbog pokušaja otmice poduzetnika Krešimira Čorka, 2. lipnja je iz Venezuele izručen Hrvatskoj, potvrđeno je u MUP-u. Čovjek za kojim hrvatsko pravosuđe traga od 2011. taj je dan oko 14 sati stigao na Pleso, gdje ga je preuzela hrvatska policija, te je nakon toga prevezen u zatvor u Remetincu.

Iako se za Sudarevićem tragalo od 2011., do 12. lipnja 2013. nije se znalo gdje se skriva, a taj je dan uhićen u mjestu Higuerote u Venezueli. Hrvatska je tada zatražila njegovo izručenje, koje je nedavno odobreno, pa je Sudarević avionom prevezen u Hrvatsku. Tu ga na Općinskom sudu u Zagrebu čeka suđenje zbog pokušaja Čorkove otmice, a s njim su suoptuženi Marko Grzunov, Marko Varga, Leo Slijepčević, Sudarevićev polubrat Boro Milanović i Dražen Pavlović.

Prema optužnici, Sudarević je bio organizator Čorkove otmice, a Čorka, inače bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića, Sudarević i ostali pokušali su oteti 22. ožujka 2011. Tada su ga ispred garaže na zagrebačkom Vrbiku presrela trojica maskiranih muškaraca i pokušala ga ugurati u vozilo. No Čorak je počeo glasno zapomagati, a njegovo zapomaganje čuli su susjedi pa su otmičari morali pobjeći neobavljena posla. Sudarevića terete da je cijelu "operaciju" nadgledao iz obližnjeg vozila. Kako je bio u bijegu, sudilo mu se u odsutnosti, dok je postupak ostalim suoptuženicima počeo mjesec dana prije no što je Sudarević uhićen u Venezueli. S obzirom na novonastalu situaciju, suđenje će svima vjerojatno početi ispočetka. 

>> Izručuju otmičara koji je dvije godine živio u Venezueli

>> Otmičar bivšeg zeta Marijana Hanžekovića u Venezueli čeka izručenje Hrvatskoj

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
04:07 07.06.2015.

Koliko sam upoznat,neke zemlje južne amerike,nerado izručuju strane državljane,kao npr.Artukovića,i ostale,jer pogotovo,ako imaju novaca,onda su poželjni,ali ovo siroče nema novaca ,pa se"sudario"sa našim pravosuđem,a kako nema love,sudarit će se sa debelom kaznom,usput,neka ga brani sam Hanžeković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije