CROELECTO

VIDEO Ankica Mamić o padu rejtinga Domovinskog pokreta: Itekako su im naškodile afere

Zagreb: Stožer koji će pratiti parlamentarne izbore
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
02.10.2024.
u 12:47

Raspad Domovinskog pokreta smo već najavili na Večernji TV praktički u izbornoj noći jer je netrpeljivost između dvije frakcije bila već tada vidljiva i praktički se mogla iščitati iz nastupa člana članova pojedine frakcije, kazala je

Domovinski pokret zabilježio je velik pad i s trećeg se strmoglavio na peto mjesto, pokazalo je istraživanje CroElecto za rujan. Ta je stranka nakon podjele završila na 4,88 posto glasova, što je drastičan pad s više od dva postotna boda u odnosu na kolovoz. Očekivano, moglo bi se reći, nakon unutarnjih sukoba i međusobnih optužbi sadašnjih i bivših članova.

Analitičarka Večernjeg lista Ankica Mamić analizirala je pad stranke koja je neko vrijeme bila treća u zemlji. "U prvom dijelu istraživanja u kojoj se odnosi na rejting stranaka, vidljivo je već na prvi pogled da HDZ zadržava svoj stabilan rejting, neovisno o zadnjim aferama koje su završile uhićenjem HDZ ovih članova. Dakle, afere HDZ-u ne škode ili mu barem ne škode toliko da bi se to odmah vidjelo na rejtingu. Dok nasuprot tome, Domovinskom pokretu su njihove afere itekako škodilo. Raspad Domovinskog pokreta smo već najavili na Večernji TV praktički u izbornoj noći jer je netrpeljivost između dvije frakcije bila već tada vidljiva i praktički se mogla iščitati iz nastupa člana članova pojedine frakcije. "

Više o tome, pogledajte u videu.

Komentara 1

GN
gnoj
15:42 02.10.2024.

Tko je pa ta ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije