PROBLEMI U PROMETU

VIDEO Neobičan prizor u Zagrebu: Kamion stoji na semaforu, iz njega pred druge vozače pala hrpa šljunka

šljunak
Čitatelj
19.01.2024.
u 10:38

Za sada nije poznato je li vozilo u kvaru ili je u pitanju neopreznost vozača.

Stigla je najavljivana promjena vremena koja je zahvatila cijelu Hrvatsku. Snijeg pada diljem zemlje, stvarajući deblji snježni pokrivač na pojedinim područjima. Uz to, temperature zraka znatno su pale u usporedbi s prethodnim danima. U 6 sati ujutro temperatura je bila oko nule, dok je jučer u isto vrijeme u gradovima kontinentalne Hrvatske bila iznad 10 stupnjeva Celzijevih.

Susnježica i snijeg uzrokovali su otežano prometovanje diljem zemlje, a HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

 

 

Diljem zemlje mogu se vidjeti ralice, koje odražavaju prohodnost cesta, a jedno od takvih vozila, prema videu koji nam je poslao naš čitatelj, imalo je problema u radu. Naime, čitatelj je u petak ujutro, oko 9 sati, dok je na semaforu na Zagrebačkoj aveniji bilo upaljeno crveno, snimio kamion koji iza sebe ispušta veliku količinu šljunka na cestu. Za sada nije poznato je li vozilo u kvaru ili je u pitanju neopreznost vozača.

Inače, na snazi je crveni meteoalarm za gospićku i riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić i Velebitski kanal zbog snažnog vjetra koji će puhati do 180 kilometara na sat, ali i snijega, koji bi u Lici i Gorskom kotaru mogao pasti i do 40 centimetara. Za karlovačko i zagrebačko područje upaljen je žuti meteoalarm te bi ondje moglo pasti do 25 odnosno 15 centimetara snijega. 

VEZANI ČLANCI:

- Obilan snijeg i stvaranje debljeg snježnog pokrivača, mećava i snježni zapusi. Visina novog snijega 15-40 cm - upozorio je DHMZ za Liku i Gorski kotar. Budite spremni na rasprostranjenu pojavu snijega i/ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom, dodali su. 

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Pozivamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je HAK. Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni savjetujemo vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba, dodali su. 

šljunak
1/65

HAK je u 9:30 izvijestio i da je došlo do nekoliko prometnih nesreća na hrvatskih cestama.

- Prometna nesreća na autocesti A1 na 24+400 km između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba, promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Prometna nesreća na autocesti A6 u tunelu Hrasten u smjeru Rijeke, zbog čega se promet vodi jednom prometnom trakom i vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Zbog snijega na DC1 u mjestu Donji Macelj i DC207 u mjestu Hlevnica zastoj u prometu - javlja HAK.

VIDEO Hrvatska pod snijegom: Na snazi crveni meteoalarm

Komentara 1

ZA
Zabranado2026
11:00 19.01.2024.

Nema da fali he he he he čuj još šljunak bacaju a sol skladište 😂😂😂😂. Daleko je to od Europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije