Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVALA RASPRAVE

VIDEO 'Bolno za gledati': Snimila razgovor sa šefovima u kojem joj daju otkaz i sve objavila na mrežama

TikTok
17.01.2024.
u 23:47

Znajući zbog drugih kolega da će dobiti otkaz, Brittany Pietsch odlučila je snimiti cijeli razgovor i objaviti ga na društvenim mrežama

Mlada, sada već bivša, zaposlenica američke tech tvrtke Cloudfare izazvala je žustre rasprave i reakciju na društvenim mrežama nakon što je snimila razgovor s timom za ljudske resurse te ga objavila na TikToku. Znajući zbog drugih kolega da će dobiti otkaz, odlučila je snimiti cijeli razgovor koji se odvijao putem video-veze.

Brittany Pietsch sve je i objavila na svom profilu te od četvrtka sakupila više od 200.000 pregleda. Video je naslovila s ''Kako to izgleda kada dobivaš otkaz'', a započeo je s njenim čekanjem početka razgovora s dvije osobe iz ljudskih resursa Cloudfarea. Tijekom razgovora je kazala kako je znala da će dobiti otkaz nakon tri i pol mjeseci na radnom mjestu u prodaji jer su i njene kolege bile ranije tog dana pozvane na isti online 15-minutni sastanak, a upravo se to i dogodilo. 

@brittanypeachhh Original creator reposting: brittany peach cloudflare layoff. When you know you’re about to get laid off so you film it :) this was traumatizing honestly lmao #cloudflare #techlayoffs #tech #layoff ♬ original sound - Brittany Pietsch

- Završili smo evaluaciju performansi u 2023. i uvidjeli da ti nisi dostigla očekivanja Cloudfarea po tom pitanju, zbog čega smo se odlučili oprostiti s tobom - čulo se s druge strane sastanka. 

Pietsch je, prenosi Business Insider, odlučila odmah prekinuti njihov govor te je počela ispitivati koje točno standarde ona nije dosegnula, odnosno, koji je točan razlog njenog otkaza. Dvojac s druge strane joj nije htio dati konkretan odgovor, pa je Pietsch uzrujano nastavila: 

- Na svakom sastanku sa svojim nadređenim u protekla tri i pol mjeseca rečeno mi je da obavljam odličan posao. Govorio mi je kako imam odličnu aktivnost, super sastanke i da jako brzo učim. Stoga se ne slažem da moje performanse nisu bile u skladu s očekivanjima kad sigurno jesu. 

POVEZANI ČLANCI:

I nakon toga nastavila se rasprava, a Pietsch je dodatno zamjerila jer su joj otkaz uručile osobe s kojima se nikada ranije nije niti upoznala. Žena s druge strane pokušala ju je utješiti, govoreći joj kako ''razumije da sve što oni kažu neće promijeniti to što ona osjeća''. Zbog načina na koji je Pietsch dobila otkaz - online, bez konkretnog razloga te s ljudima koje ne poznaje, ovaj video izazvao je žustre reakcije, a na sve se oglasio i CEO tvrtke Matthew Prince. 

Objavio je na X-u kako mu je bilo ''bolno'' gledati taj video, no naglasio je kako je tvrtka uručila otkaze tek 40 njihovih zaposlenika, od njih ukupno 1.500 u odjelu prodaje. Ipak, priznao je kako se cijela situacija mogla bolje riješiti. 

- Svaka zdrava organizacija mora maknuti sve ljude koji ne obavljaju svoje zadaće i to ovdje nije bila greška. Ipak, pogreška je bila što nismo bili humaniji u svemu - objasnio je. 

>> VIDEO Donald Trump odnio pobjedu na predizborima u Iowi: 'Ovo je najveća pobjeda do sad'

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zagabria5
00:35 18.01.2024.

Žena si je ovom objavom zatvorila vrata u drugima firmama i nije ništa promijenila, te je ujedno napravila kazneno djelo neovlaštenog snimanja i stavljanja u promet. Otkazi su vani potpuno normalni, ne treba ni razlog ako je firma privatna, jedni otpuštaju drugi zapošljavaju, ne vidim kakav je tu stres. Možda je stres u Hrvatskoj gdje ne možeš dobiti drugi posao.

HO
homofobic
06:31 18.01.2024.

Oni koji djele otkaze su drugi ljudi od onih koji su je zaposlili a treci od onih koji su je u meduvremenu ocjenjivali. To vam je kao kada danasnja djeca u skolama su pretezno odlikazi. Na prijemnim selektivnim ispitima za vise skolovanje velika vecina tada otkrije da petice koje su do tada dobivali zapravo ne vrijede bas jako puno jer su u stvarnosti dvojke i trojke. Medutim ipak previse "odlikasa" preskoci prvu prepreku koja je nedovoljno selektivna (da nebi koga povrijedila) i protrate dio zivota na studijama i uludo potrose previse novaca i kasnije otkriju da Diploma koju su dobili je samo komad bezvrijednog papira na zidu jer ocekuju da im ta Diploma osigura zivot a nisu dovoljno obdareni da uvide da zivot osigurava znanje i iskustvo te prilagodljivost nepredvidivim nedacama koje nas iza ugla zvivnu po tintari. Ta cura jednostavno nije spremna za zivot kakav si je zamislila u svom neznanju! Prije ili kasnije nakon dovoljno razocaranja ce uvidjeti koji su njeni kapaciteti a za gorcinu zivota su joj krivi njezni koji joj nisu zeljeli odmah u pocetku pokazati njene potencijale ili manjke potencijala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije