uhićena Darja Trepova

VIDEO Djevojku pred kamerama ispitivali o ubojstvu blogera: 'Donijela sam figuru koja je eksplodirala'

Darja Trepova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.04.2023.
u 13:27

Kremlj je objavio da je ubojstvo istaknutog ratnog blogera Vladlena Tatarskog u Sankt Peterburgu "teroristički čin" i da postoje dokazi da je s time povezana Ukrajina. Kremlj je optužio Kijev da je upleten u to ubojstvo u suradnji s pristašama ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru

Vladlen Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, poginuo je u nedjelju u eksploziji u kafiću koji je navodno pripadao šefu Wagner grupe Jevgeniju Prigožinu u Sankt Peterburgu. Darja Trepova (26) privedena je zbog sumnje da je umiješana u eksploziju. Kremlj je eksploziju u kafiću označio kao teroristički čin. Nacionalni odbor za borbu protiv terorizma izvijestio je kako iza svega stoje ukrajinske specijalne službe u suradnji s Fondom za borbu protiv korupcije koji je pokrenuo Aleksej Navaljni. Kijev je odbacio tvrdnje o svojoj umiješanosti.

Darja Trepova osumnjičena je da je donijela eksploziv u kafić u kojem je Tatarski stradao. Objavljena je navodna snimka kako Trepova govori pred kamerom tijekom uhićenja u Sankt Peterburgu.

Shvaćaš li zašto si privedena?

- Znam - kaže.

- Zašto?

- Mislim, zato što sam bila na mjestu ubojstva Vladlena Tatarskog.

- Što si ti napravila?

- Donijela sam tamo figuru koja je eksplodirala.

- Tko ti je dao figuru?

- Mogu li objasniti kasnije? - kazala je Trepova.

Podsjetimo, Kremlj je u ponedjeljak objavio da je ubojstvo istaknutog ratnog blogera Vladlena Tatarskog u Sankt Peterburgu "teroristički čin" i da postoje dokazi da je s time povezana Ukrajina. Kremlj je optužio Kijev da je upleten u to ubojstvo u suradnji s pristašama ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru. "Utvrđeno je da su teroristički čin počinjen 2. travnja u Sankt Peterburgu isplanirale ukrajinske tajne službe koje su regrutirale agente među kojima su bili suradnici Navaljnijeva Fonda za borbu protiv korupcije", objavio je Ruski odbor za borbu protiv korupcije, navodeći ime glavne osobe osumnjičene za napad, Darje Trepove, privedene u ponedjeljak.

Video: Što je govorio ubijeni ruski vojni bloger: "Sve ćemo ubiti i opljačkati"

Bloger poznat pod pseudonimom Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin) poginuo je u eksploziji bombe u kafiću u Sankt Peterburgu gdje je govorio na skupu organizacije koja podržava rusku ofenzivu na Ukrajinu "Cyber Z Front". Kafić je vlasništvo vođe Wagnera, Jevgenija Prigožina. On, međutim, smatra da je za ubojstvo odgovorna skupina radikala, a ne Kijev.

"Ne bih krivio režim u Kijevu za ta djela", rekao je Prigožin u ponedjeljak. "Mislim da djeluje radikalna skupina koja vjerojatno nije povezana s vladom u Kijevu."

Prema medijima, među kojima je i državna agencija Tass, Daria Trepova osumnjičena je da je na skup donijela bombu skrivenu u kipiću koji je predan blogeru.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
KrešoHorvatić
07:37 04.04.2023.

Ona je znala sto je donijela, jer je na poziv toga novinara da sjedne blize njemu otisla dalje tvrdeci kako se usteze zbog skromnosti, aliu nije bila skromna da trazi da taj kipic unese kada ju je obezbjedjenje zaustavilo jer je kipic bio sumnjiv, znaci da dodje novinaru i trazi da on intervenira nije skromna nego uporna, a da sjedi sa njime kada zna da ce eksplodirati ona je skromna. Prije toga ona je imala velikih novcanih problema i nesto prije je jako popravila svoje materijalno stanje i kupila kartu za Ukrainu preko Turske. Ranije je toliko bila ocajna zbog besparice da je vise puta u drustvenim mrezama pisala da ce se ubiti, vidi se da je to procitao neko ko je znao iskoristiti. Ona je pobjegla u Gruziju skupa sa muzem, pa se morala vratiti kada je ponestalo novaca, i inace ona je bila u grupi Navaljnog, koji je u zatvoru, a to znaci da se velikim patriotizmom nije pokazala. Sve u svemu nasli su ukri covjeka koji ne moze da normalnim radom zaradi za zivot ili nece i iskoristili je.

KI
Kinger
21:43 03.04.2023.

Prihvatila ulogu, odradila, i sad ce nestati...bolje da nije.... Nema se što pisati dalje...

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
18:48 03.04.2023.

Teroristi slični kao prije Palestinci ali za ovce nisu zato jer američko-židovski gospodari kažu da su heroji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije