podsjeća na požar u parizu

VIDEO Drama u Francuskoj: Gori jedna od najljepših katedrala u zemlji, hitne službe na terenu

11.07.2024.
u 13:15

Katedrala je evakuirana, a oko nje su postavljene barikade

Toranj gotičke katedrale u francuskom gradu Rouenu u Normandiji zahvatio je požar u četvrtak, pokazuju televizijske slike. Katedralu, jednu od najljepših u Francuskoj, nekoliko je puta naslikao impresionistički umjetnik Claude Monet u 19. stoljeću.

Televizijske slike na kanalu BFM pokazale su tamni oblak dima koji se diže s tornja i ljude užasnutog pogleda na ulicama. Scena je podsjetila na razorni požar u katedrali Notre-Dame u Parizu 2019. godine. Uzrok požara bit će poznat nakon očevida.

Lokalni dužnosnik rekao je da je katedrala evakuirana i da su hitne službe na terenu. Oko zgrade su postavljene sigurnosne barikade. Snimke iz francuskog grada prikazuju gusti crni dim koji obavija toranj u procesu renovacije dok ispod njega građani nastavljaju svoje živote.

VIDEO Požar na katedrali u francuskom Rouenu

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
14:13 11.07.2024.

Ili neispravne električne instalacije , ili arapski inžinjeri , nešto od tog dvoje jeste. Ne sjećam se da se i jedna đamija zapalila ikad.

RE
reborn
18:01 11.07.2024.

Ova katedrala je izdržala svakakva teška vremena, baš kao i Notre Dame... Naravno, sve osim renoviranja u 21. stoljeću od ruku vrhunskih uvoznih doktora i inženjera...

JA
JapaRuda
13:52 11.07.2024.

Pale inženjeri i crvena žgadija koja ih je dopelala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije