Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JUŽNOJ KOREJI

VIDEO Isplivala uznemirujuća snimka: Požar baterija progutao tvornicu, poginula 23 radnika

Foto: X/Screenshot
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
26.06.2024.
u 19:34

Požar je izbio nakon što je niz baterijskih ćelija eksplodirao u skladištu s nekih 35.000 jedinica

U južnokorejskoj tvornici za proizvodnju litijskih baterija u ponedjeljak je izbio požar, rekli su vatrogasci, a novinska agencija Yonhap izvijestila je da je u tvornici pronađeno oko 23 tijela. Požar, koji je u međuvremenu ugašen, dogodio se oko 10,30 sati (1,30 h GMT) u tvornici proizvođača baterija Aricell u Hwaseongu, južno od glavnoga grada Seula.

Požar je izbio nakon što je niz baterijskih ćelija eksplodirao u skladištu s nekih 35.000 jedinica, rekao je Kim Jin-young, lokalni vatrogasni dužnosnik. Yonhap je izvijestio da je pronađeno dvadesetak tijela, ali Kim je na brifingu koji je prenosila televizija rekao da je devetero ljudi smrtno stradalo, a četvero je ozlijeđeno, od kojih je dvoje u kritičnom stanju.

Čelnik Aricella Park Soon-kwan izrazio je sućut obiteljima poginulih i ispričao se svima. Poručio je i kako će provesti detaljnu istragu i utvrditi sve okolnosti koje su dovele do požara više od 35.000 baterija litija, kako bi se u budućnosti spriječili slični incidenti. U međuvremenu je isplivala i uznemirujuća snimka iz tvornice u kojoj je došlo do požara, a koju su radnici prije eksplozije bezuspješno pokušali ugasiti. 

Park je naglasio kako se ''tvrtka u potpunosti pridržavala sigurnosnih procedura i obuke'', no više od polovice od 103 zaposlenih bili u ugovorni radnici koje je tvrtka poslala. Neka tijela i dalje ostaju neidentificirana, a Reuters je stigao i na mjesto požara gdje je više obitelji uplakano stiglo nakon poziva o požaru.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
09:19 27.06.2024.

Osoba koja nije trenirana u koristenju aparata za gasenje nema posla primati ga u ruke! Na snimci se vidi karikatura o neznanju rukovanja aparata za gasenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije