NIZ EKSPLOZIJA

VIDEO Izraelska vojska objavila snimke napada u Gazi: Među njima i udar na Sveučilište

Israel strikes Gaza
Foto: SALEH SALEM/REUTERS
1/15
11.10.2023.
u 17:15

Izraelska vojska priopćila je da su deseci njezinih borbenih zrakoplova tijekom noći pogodili više od 200 ciljeva u Gazi

Izraelska vojska objavila je danas video za koji kaže da prikazuje napade na ciljeve Hamasa u Gazi s kopna, mora i zraka. U jednoj snimci, izraelska vojska je rekla da je korišten raketni bacač dugog dometa "Mentatch". 

Drugi isječci pokazuju, kako se navodi, zračne napade na Islamsko sveučilište u Gazi za koje Izrael kaže da je "važno operativno, političko i vojno središte Hamasa". Reuters je uspio potvrditi lokaciju tih isječaka prema njihovom obliku i rasporedu ceste koji odgovara satelitskim snimkama tog područja.

VIDEO Izraelska vojska objavila video vojnih napada u Gazi

Video snimljen s mora pokazuje, kako kaže izraelska vojska, udare na dokove na obali.

Izraelska vojska priopćila je da su deseci njezinih borbenih zrakoplova tijekom noći pogodili više od 200 ciljeva u Gazi. Ta je mjesta, kako se dodaje, Hamas koristio za pokretanje svojih napada.

VEZANI ČLANCI:

Palestinski mediji navode da su izraelskim zračnim napadima pogođene i kuće. Stanovnici su na društvenim mrežama rekli da su se mnoge zgrade srušile te kako je u nekim ostalo zarobljeno i oko 50 osoba.

Ujedinjeni narodi priopćili su da je više od 180.000 stanovnika Gaze ostalo bez krova nad glavom, a mnogi su se okupili na ulicama ili u školama.

GALERIJA Izrael izveo napad na Gazu

Israel strikes Gaza
1/15
Ključne riječi

Komentara 15

ZA
zagi101
17:20 11.10.2023.

bome su Palestinci nahebali

SE
Serengeti
18:31 11.10.2023.

Zanimljivo, Izraelci nisu imali obavještajne podatke da se sprema napad na njih, ali eto znaju u kojoj sve zgradi je Hamas!

Avatar Barbie
Barbie
19:00 11.10.2023.

Strašno je koliko su ovi Izraelci osvetoljubivi! Ovdje na Zapadu je nastalo sveopće zgražanje na ovo što se događa. Danas slušam jednog talijanskog fratra i jednog svećenika na TV.-u Kažu da je 2 milijuna civilnog stanovniŝtva zarobljeno u gazi, a Židovi su im prekinuli struju, vodu i ostali su bez hrane. Katolički svećenici i fratri ih mole za milost da se zaustave...Jer osim muslimana tamo ima i zarobljenih kršćana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije