POZVAO GA U ČEČENIJU

VIDEO Kadirov objavio snimku iz Teslinog Cybertrucka, na njega stavio mitraljez: 'Elone, hvala ti!'

Foto: X/Telegram
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
17.08.2024.
u 18:51

Nije poznato kako je ovo ekskluzivno vozilo dospjelo do Kadirova i Rusije, a na snimci se može vidjeti kako ovo futurističko vozilo na krovu ima i automatsku pušku

Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao svog najdražeg gosta! - poručio je Ramzan Kadirov, zloglasni vođa Čečena, upravo milijarderu Elonu Musku nakon što je objavio snimku Teslinog Cybertrucka. Nije poznato kako je ovo ekskluzivno vozilo dospjelo do Kadirova i Rusije, a na snimci se može vidjeti kako ovo futurističko vozilo na krovu ima i strojnicu, za koje je poručio kako ide direktno u zonu sukoba u Ukrajinu. 

Osim što je Kadirov pozvao Muska u Čečeniju, hvalio ga je nazivajući ga ''najjačim genijem modernog doba''. S druge strane, ni Musk ni Tesla nisu se oglasili o ovome. Inače, cijena Teslinog Cybertrucka kreće se između 75.000 i 90.000 eura. 

- Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao najdražeg gosta! Ne mislim da će naše ministarstvo vanjskih poslova Rusije biti protiv takvog putovanja. I, naravno, čekamo tvoj novi razvoj događaja koji će doprinijeti do završetka specijalne vojne operacije - poručio je, misleći na rat u Ukrajini. 

Dok Kadirov ''provocira'' Zapad ovakvim snimkama, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u subotu da su njegove trupe ojačale pozicije i proširile teritorij pod svojom kontrolom u ruskoj regiji Kursk, skoro dva tjedna nakon početka napada u ruskoj Kurskoj regiji.

Ukrajina tvrdi da je zauzela više od 80 naselja na preko 1.150 kvadratnih kilometara u regiji Kursk od 6. kolovoza kada su pokrenuli ofenzivu. Zelenski rekao je da je glavni zapovjednik vojske Oleksander Sirskij izvijestio da ukrajinske trupe nastavljaju napredovanje i da su pritom zarobile još ruskih vojnika.

POVEZANI ČLANCI:

"General Sirskij također je izvijestio o jačanju pozicija naših snaga u regiji Kursk i širenju stabiliziranog teritorija", dodao je. Ukrajinska vojska je u svom dnevnom izvještaju navela da trupe uspješno napreduju u Kursku, bez davanja dodatnih detalja. Prethodno je ukrajinska vojska objavila da je napredovala 35 kilometara. Reuters nije mogao neovisno verificirati razvoj događaja na bojnom polju.

Rusija je napredovanje u Kursku nazvala velikom provokacijom i obećala je "dostojan odgovor". Moskva tvrdi da Ukrajina koristi zapadno oružje, uključujući američki topnički sustav HIMARS korišten za uništenje mosta i kojim su ubijeni volonteri koji si pokušavali evakuirati civile. Zelenski je također rekao da su ukrajinske trupe odbile desetine ruskih napada u blizini Pokrovska i Torecka u ukrajinskoj regiji Doneck.

>> VIDEO Ukrajinci srušili ključni ruski most: 'Njegovo uništenje moglo bi značajno otežati Putinove operacije'

Komentara 2

VI
Vikar
19:31 17.08.2024.

Kad nestane struje neće daleko

DA
darko122
20:46 17.08.2024.

Zašto Kadirov može samo služiti Rusu Putinu, a ne može biti ruski predsjednik, ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije