ODBIO NASTAVITI

VIDEO Komšić napustio intervju jer je novinar Tanjuga rekao da ne priznaje genocid u Srebrenici

Željko Komšić
Hannah McKay
09.11.2021.
u 20:48

Nakon što je novinar odgovorio kako nije suglasan s tom presudom, Komšić je poručio da će onda morati s nekim drugim raditi intervju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prekinuo je intervju za srbijansku novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar rekao da ne priznaje presude za genocid u Srebrenici.

- Ja se neću složiti s tom konstatacijom, ali moj stav nije bitan u tom smislu - rekao je novinar, na što je Komšić replicirao da je jako bitan te ga upitao zašto se neće složiti s kontatacijom da je u Srebrenici počinjen genocid.

- Da je strašan zločin počinjen, to... - započeo je novinar, a onda ga je Komšić prekinuo i kazao:

- Ne, genocid je počinjen. Tako piše u presudama međunarodnog suda. Strašni su neki drugi zločini bili, ovo je genocid.

Na opasku novinara da je to Komšićev osobni stav,  član bh. Predsjedništva je odgovorio da to piše u presudama.

- S kojima ste vi suglasni? - upitao ga je novinar.

- A vi niste? - uzvratio je Komšić.

Nakon što je novinar odgovorio kako nije suglasan s tom presudom, Komšić je poručio da će onda morati s nekim drugim raditi intervju. Skinuo je potom mikrofon i otišao.

 

Komentara 39

DU
Deleted user
21:16 09.11.2021.

Još kad bi se tako zauzeo za Hrvate...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:14 09.11.2021.

Naravno da je bio genocid, za objasnjenje nam ne treba ovakva zla osoba kao Komsic. Ali uvjek zaborave reci da Izetbegovic i sluzbeni Sarajevo nose veliki dio odgovornosti za to. Umjesto da probiju blokadu prema Srebrenici oni su radije napadali nezasticena hrvatska sela dok je HVO bio na fronti. Svjesno su zrtvovali Srebrenicu.

TO
tonimohave
20:59 09.11.2021.

Potpuno ispravno od Komsica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije