Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENE U ZAPORIŽJU

VIDEO Kristina i Svitlana pjevale su o pobjedi, a onda je stigla ruska raketa...

Kristina Spicina i Svitlana Sjemjejkina
Screenshot/Twitter
03.01.2024.
u 17:12

Našle su se među više od 10.000 civila koji su izgubili živote od početka ruske invazije u veljači 2022. godine.

Dvije mlade glazbenice, Kristina Spitsina (21) i Svitlana Siemiekina (18), u kolovozu prošle godine postale su žrtve rata u  Ukrajini. One su zajedno, kao glazbeni duo "Similar Girls", nastupale na ulici u Zaporižju, a posljednji nastup, onaj 9. kolovoza, posvetile su slobodi i ukrajinskim braniteljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBC News (@nbcnews)

"Ispod plavog neba pod zrakama istine, sa žutim suncem na ramenu, pišemo knjige za budućnost, o pobjedi....", stihovi su koje je pjevala Kristina, dok je Svitlana pored nje svirala gitaru. Onda su sjele u obližnji park na pauzu, kada ih je usmrtila ruska raketa. Danas dvije prijateljice leže u susjednim grobovima na jednom od pretrpanih ukrajinskih gradskih groblja.

Bolna je to priča koju je ispričao britanski BBC, koji je razgovarao i s obitelji preminulih djevojaka. "Što da nisu otišle tamo? Što da su ostale na ulici? I kako danas živjeti", pita se Kristinina majka i opisuje roditeljsku bol: "Ne znate što biste planirali sutra. Ponekad se možete nasmiješiti, ali onda se sjetite da ona ne može. Kao da ste mrtvi, ali još možete govoriti".

Svitlanin otac, Jurij Siemieikin, čuvši tog dana da se dogodio napad uskočio je u auto u pojurio u smjeru kćeri. "Znao sam da su djevojke tamo negdje. Policija me pustila da prođem i onda sam je vidio. Ležala je ispred mene", govori sjedeći sa suprugom i drugom kćeri Sašom u obiteljskom vrtu nad kojim se nadvija tuga. "Rusima nikada nećemo oprostiti. Ovo će trajati generacijama. Naši će praunuci pamtiti što su ovdje napravili", poručio je.

VEZANI ČLANCI: 

Djevojke su se, piše BBC, našle među više od 10.000 civila koji su izgubili živote od početka ruske invazije u veljači 2022. godine. UN vjeruje da je stvarni broj ubijenih muškaraca, žena i djece znatno veći jer mnogi smrtni slučajevi nisu detaljno prijavljeni.

VIDEO Rusija tvrdi da je 10 mrtvih nakon ukrajinskog napada na Belgorod

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije