Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE IH DA SU KAMIONIMA KRIJUMČARILI HAŠIŠ

VIDEO Mafijaš htio izbjeći uhićenje pa automobilom pobjegao u Ukrajinu i skrivao se nekoliko mjeseci

Foto: Europol
1/6
04.07.2024.
u 07:38

U Europolu kažu da se ova kriminalna skupina sastojala od članova razne nacionalnosti, pa tako među osumnjičenicima ima Talijana, Španjolaca, Argentinca, Kolumbijaca...

Koordinirana akcija, čiji je cilj bio razbijanje kriminalne skupine povezane s talijanskom mafijom rezultirala je uhićenjem 13 osoba u Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Belgiji i Ukrajini. Riječ je o akciji koju su koordinirali Europol i Eurojust te koja je nastavak višegodišnjih istraga povezanih s velikim kriminalnim organizacijama koje se bave krijumčarenjem velikih količina droge te pranjem novca.

U Europolu kažu da se ova kriminalna skupina sastojala od članova razne nacionalnosti, pa tako među osumnjičenicima ima Talijana, Španjolaca, Argentinca, Kolumbijaca... Sumnjiči ih se da su koristili kamione kako bi iz Španjolske u Italiju krijumčarili velike količine hašiša.

Inače, jedna od vođa te kriminalne organizacije je u nekom trenutku valjda pretpostavio da ga policija istražuje pa je automobilom pobjegao u Ukrajinu. Skrivao se tamo nekoliko mjeseci prije no što mu je skrovište otkriveno  pa je početkom srpnja uhićen u Ukrajini. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Opet su svi gledali u našu saborsku zastupnicu zbog ovog detalja: Iznenadila velikom transformacijom

1/4

Komentara 1

SE
Serengeti
09:42 04.07.2024.

Ukrajina je skupa zemlja. Za švercanje osoba koje izbjegavaju mobilizaciju preko granice treba platiti 20 000 eura. Očito ovaj kriminalac nije dao dovoljno mita pa da ostane skriven u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije