NIJE NI TREPNUO NA PUCNJAVU

VIDEO Mislite da je Trump hrabro reagirao na pokušaj atentata? Kralj Charles je 1994. bio 'hladan kao špricer'

Napad na princa Charlesa, danas kralja
Screenshot/Twitter
15.07.2024.
u 12:43

Tadašnji princ Charles gotovo da nije ni trepnuo, a reagirao je tek kad ga je odgurnuo netko iz osiguranja kako bi ga zaštitio.

Na društvenim mrežama, nakon atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, počeo se dijeliti video iz 1994. godine, u kojem je tadašnji princ Charles, sada kralj Charles, bio meta napada 23-godišnjeg Davida Kanga u Sydneyju. Ljudi su impresionirani njegovom hladnokrvnošću u trenucima napada.

Charles se, naime, tada spremao za govor na pozornici u Australiji, kada su se odjednom čula dva hica. Tadašnji princ Charles gotovo da nije ni trepnuo, a reagirao je tek kad ga je odgurnuo netko iz osiguranja kako bi ga zaštitio. Zbog prisebnosti koju je uspio zadržati tijekom ovog neugodnog incidenta, mediji u Engleskoj Charlesa su tada prozvali "hladnokrvnim princom". Inače, video se ovih dana iznova proširio na društvenim mrežama, nakon što je 20-godišnjak pokušao ubiti Donalda Trumpa na skupu u Americi.

Podsjetimo, David Kang je Australac koji je postao poznat nakon što je 1994. godine pokušao napasti tadašnjeg princa Charlesa tijekom javnog događaja u Sydneyju. Kang, tada 23-godišnji student prava, ispalio je dva prazna metka iz pištolja prema princu Charlesu kao čin protesta protiv tretmana kambodžanskih izbjeglica u Australiji.

Kang je brzo svladan i uhićen na licu mjesta. Kasnije je tvrdio da njegov čin nije bio pokušaj atentata, već protestni čin za skretanje pažnje na problem izbjeglica. Nakon suđenja Kang je osuđen na kaznu društveno korisnog rada. Kasnije je završio studij prava i postao odvjetnik u Australiji.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Krvavog uha micali su ga s pozornice, a Trump je molio tajnu službu samo jedno

Napad na princa Charlesa, danas kralja
1/46

Komentara 7

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
13:09 15.07.2024.

Charles ništa nije ni skužio

DM
D'Mich
14:29 15.07.2024.

Meni više izgleda zbunjeno nego hladnokrvno.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:20 15.07.2024.

"...ispalio je dva prazna metka..."___A kakvi su to "prazni meci"?! Prazne metke je na njega mogo "ispalit" samo iz pračke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije