Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrena stihija

VIDEO Požar u Zaprešiću gasit će i roboti: Načelnik stožera civilne zaštite o detaljima s terena

Foto: Dario Topić
1/18
19.06.2024.
u 21:25

'Upravo sada provodimo mjerenje čestica i kvalitete zraka nad općinom Bistrom.'

Gori plastika u pogonu za preradu plastike pored željezničke stanice u Zaprešiću, a prema riječima Damira Benčevića, načelnika stožera Civilne zaštite, vatrogasne snage su u potpunosti mobilizirane. "Što se točno nalazi u toj plastici, trenutno ne znamo. Svi vatrogasci su na terenu i čekamo rezultate mjerenja kvalitete zraka koje provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Andrija Štampar'", izjavio je Benčević.

"Upravo sada provodimo mjerenje čestica i kvalitete zraka nad općinom Bistom. Upozorenje je poslano svim stanovnicima da zatvore prozore, nose maske i ne izlaze iz svojih domova", dodao je Benčević. Na terenu je angažirano 200 vatrogasaca, uz korištenje posebnih dronova za spuštanje vode, iako je neke od njih strah zbog velike vrućine. Dodao je kako će im se pridružiti i specijalizirani roboti koji su već korišteni u gašenju požara izazvan plastikom. 

"Zapovjednik je potvrdio da uspješno gasimo požar. Radi se o požarima koji nose vrlo gorljive materijale i brzo se šire. Vjerujem da ćemo ga brzo staviti pod kontrolu, spremni smo i ne očekujemo velike materijalne štete", optimističan je Benčević. Unutrašnjost objekta zahvaćena je visokim temperaturama, što otežava pristup vatrogasaca požarištu.

"Svi radnici su evakuirani čim je zazvonio alarm, tako da nema ozlijeđenih ni velike materijalne štete. Nema ugroze za kuće i stanovništvo, ali još čekamo rezultate o kvaliteti zraka", zaključio je Benčević.

>>> FOTO Ogroman oblak dima obavio je Zaprešić: Veliki požar se može vidjeti i iz okolnih gradova

1/18

Komentara 3

PV
prcko.vita
09:26 20.06.2024.

Oće oće gasit roboti. Čim odrade smjenu kod Mate u robo-taksiju, idu roboti gasit požare. E moj narode, do kada nam misle prodavad onu stvar pod bubrege?

SK
SkvikiZg
01:35 20.06.2024.

Treba i podzemne vode istražiti.

Avatar klopek
klopek
23:07 19.06.2024.

Kao da ce te reci istinu narodu, sve ce vec sutra biti u normali, nalaze istrazivanja zraka necete pokazati nikome, jako se sprdate sa narodam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije