POGOĐEN PROJEKTILOM

VIDEO Napadnut hotel u Ukrajini: Dva novinara Reutersa su ozlijeđena, jedan je nestao

Aftermath of missile strike on a hotel in Kramatorsk
Foto: GENYA SAVILOV/REUTERS
1/16
25.08.2024.
u 14:22

"Vlasti, policija i spasioci rade na licu mjesta. U tijeku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck

Član Reutersovog tima, koji je pratio rat u Ukrajini je nestao, a još dvoje je hospitalizirano nakon napada na hotel u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine. U priopćenju je novinska agencija rekla da je hotel Sapphire, u kojem je odsjela šesteročlana ekipa Reutersa, pogođen projektilom u subotu. "Jedan naš kolega se vodi kao nestao, dok su još dvojica prebačena u bolnicu na liječenje", rekli su iz agencije. "Još trojica su pronađena. Hitno tražimo više informacija, surađujemo s vlastima u Kramatorsku i podržavamo naše kolege i njihove obitelji. Obavijestit ćemo vas kada budemo imali više informacija", dodaje se.

Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck, objavio je u nedjelju ujutro na Telegramu da su "Rusi pogodili Kramatorsk", te da su dva novinara ozlijeđena, dok se jedan vodi kao nestao nakon udara na hotel. "Vlasti, policija i spasioci rade na licu mjesta. U tijeku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar. Ured glavnog tužitelja Ukrajine rekao je u izjavi na Telegramu da je otvorio "predistragu" o napadu koji se dogodio u 22:35 sati po loklanom vremenu. "Ruske snage pogodile su grad Kramatorsk, vjerojatno projektilom Iskander-M", rečeno je.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
DugouhiDuško
14:40 25.08.2024.

Ovo se desi kad ilegalno prelaziš Rusku granicu. Prije dva dana posjetili Kursku oblast.

LI
LikaDika
18:34 25.08.2024.

duge usi kratka pamet

LU
Luftbalons
15:46 25.08.2024.

Rusi nisu napali hotel, nego se točno zna na što su odgovorili ili pogodili. Propaganda šteti više Ukrajincima smiješan naslov. Podmukao. To više nitko ozbiljan ne puši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije