UHIĆENO VIŠE OSOBA

VIDEO Neredi na biralištima u Rusiji: Bacali boje u kutije s listićima, palili požare...

Izbori u Rusiji
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
16.03.2024.
u 14:09

U Rusiji se na predsjedničkim izborima glasa tri dana - do nedjelje. Rezultat nije dvojben jer Putin nema vjerodostojnog protukandidata

Nekoliko je osoba privedeno zbog vandalizma na biračkim mjestima prvog dana glasovanja na predsjedničkim izborima, kažu ruski dužnosnici. Incidenti su uključivali sipanje zelene boje u glasačke kutije, paljenje kutija i paljenje vatrometa unutar biračkih mjesta, izvijestili su državni mediji.

Većina incidenata zabilježena je na biralištima u Moskvi, Voronježu na jugu Rusije i regiji Karačaj-Čerkezija na sjevernom Kavkazu, navodi državna novinska agencija Tass. Zbog raznih incidenata prvog dana izbora najmanje je osam ljudi uhićeno, a prijeti im i do pet godina zatvora.

BBC Verify do sada je provjerio snimke šest incidenata diljem Rusije, uključujući video snimku koji prikazuje ženu kako baca Molotovljev koktel na jedno biračko mjesto u Sankt Peterburgu. Druge provjerene video snimke pokazale su sipanje boje u glasačke kutije na raznim biračkim mjestima. Na jednom se moglo vidjeti kako žena ulijeva svjetlozelenu tekućinu u kutiju u Moskvi. Drugi je pokazao kako izbija požar u glasačkoj kabini.

U Rusiji se na predsjedničkim izborima glasa tri dana - do nedjelje. Rezultat nije dvojben jer Vladimir Putin nema vjerodostojnog protukandidata. Rusija je također organizirala glasovanje u okupiranim područjima Ukrajine - u gradiću Skadovsk, dužnosnici koje je imenovala Rusija rekli su da je improvizirana naprava eksplodirala u kanti za smeće ispred biračkog mjesta, ali nitko nije ozlijeđen.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 13

SE
Serengeti
15:12 16.03.2024.

Na razumijem ove terorističke metode. Što nisu napisali na listić Navaljni ili nešto drugo ako nisu zadovoljni kandidatima?

V0
Vlaskoulicanec4.0
17:12 16.03.2024.

Rusija ima 144 milijuna stanovnika a njih osmero (8) smeta izbore. Baš neka reprezantivna brojka!

AS
Asirijac
15:06 16.03.2024.

I u vreme Adolfa H bilo je rusa fasista, nista cudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije