Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos na ulicama

VIDEO Neviđeno nevrijeme zahvatilo Balkan: U Crnoj Gori dvije osobe poginule, u Srbiji poplave

Foto: Instagram/moj_beo_grad_
1/6
Autori: Hina, Večernji.hr
02.07.2024.
u 13:23

Snažno nevrijeme pogodilo je i danas zemlje regije. Jučer su teže bile pogođene Hrvatska i Slovenija, dok danas od jakog nevremena pate Crna Gora i Srbija.

Nezapamćena oluja zahvatila je sve zemlje Balkana, ostavljajući za sobom razoran trag. Oluja je donijela obilne padaline, snažne vjetrove i udare groma koji su uzrokovali dramatične scene razaranja i kaosa širom regije.

Jedno od najviše pogođenih područja bila je Srbija, čiji je glavni grad Beograd bio u epicentru nevremena. Jutros iza sedam sati, Beograd je zahvatila snažna oluja, što je rezultiralo izdavanjem crvenog meteoalarma za gotovo cijelu zemlju. Uz obilne kiše koje su stvarale kaos u prometu i poplavljivale ulice, oluja je uzrokovala i srušeno drveće na Novom Beogradu te požare izazvane udarima groma. Dramatični prizori dolazili su iz općina Rakovica i Čukarica, gdje su se formirali vodopadi i gejziri uslijed prekomjerne količine padalina, prenosi portal Nova.rs.

Petlovo brdo je svjedočilo dramatičnom spašavanju iz bujice, a oštećena je i jedna od najskupljih zgrada u gradu. Kiša koja je padala cijelo jutro izazvala je potpuni kolaps u većem dijelu Beograda. Posebno su pogođene općine Rakovica i Čukarica. Na Rakovici je, doslovce, nastao vodopad, dok je na Čukarici snimljen gejzir. U cijelom gradu stvaraju se gužve, a vozila se bore s ogromnom količinom padalina na više mjesta.

Nevrijeme nije zaobišlo ni druge gradove poput Rume, Novog Sada i Inđije. U Banovom Brdu velike količine vode slijevaju se niz ulice, stvarajući male gejzire na cestama. Vozila se otežano kreću prema centru grada, dok je u Rakovici nastao pravi vodopad u Ulici 17. listopada. Snimke s društvenih mreža prikazuju kako automobil pluta ulicom, prenosi portal Nova.rs.

Crna Gora također nije bila pošteđena razornih posljedica oluje. Demolirane plaže, potopljeni automobili i snažni olujni vjetrovi koji su čupali drveće iz korijena bili su uobičajeni prizori širom obale i unutrašnjosti zemlje. Centar Budve bio je pod vodom zbog obilnih padavina, a u Podgorici su oborene grane drveća otežavale promet duž glavnih trgova.  Radnik na gradilištu u Baru, gradu na crnogorskoj obali, i jedna osoba na golf terenu na poluotoku Luštica kod Tivta stradali su u nevremnu koje je u utorak pogodilo Crnu Goru. Kako je priopćila crnogorska policija, radnik na kranu gradilišta u barskom naselju Čanj stradao je kada je jak vjetar oborio kran na kojem je bio angažiran. Jaka kiša i orkanski udari vjetar pogodili su prijepodne Bar.

Također, kako prenose crnogorski mediji, zbog jakog vjetra u u Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. “mostovi”. Prema prvim, neslužbenim podacima portala Bar Info, jedna osoba zadobila je lakše ozljede, a materijalna šteta u samoj Luci je velika. Podgoričke Vijesti javile su da je D.P. (60) iz Tivta stradao na gradilištu golf terena na Luštici.  Navodi se da je stradali bio zaposlen u Luštica Bayu, dok se spekulira da je stradao od udara groma.

Tokom večernjih i noćnih sati očekuje se postupno smirivanje padavina u obje zemlje, što će omogućiti početak procesa sanacije i obnavljanja oštećenih područja. Stanovnici Srbije i Crne Gore, kao i lokalne vlasti, već su počeli mobilizirati resurse kako bi se ublažile posljedice ovog izuzetno jakog nevremena, piše Blic.

>>> FOTO Pogledajte razorne posljedice nevremena u Bošnjacima: Uništeni krovovi, fasade, razbijeni prozori...

1/51
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar watch me
watch me
13:45 02.07.2024.

Pa jel Beograd na vodi ili nije 😏 Zato Vučić i uvodi "vazdušne taksije" do 2027. 🤣

Avatar vladimira
vladimira
13:42 02.07.2024.

Znam da većina mladih više ne zna pročitati ćirilicu, ali na videu s vodopadima piše u opisu 17. oktobra, Rakovica

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
16:10 02.07.2024.

Neka u Srbiji i C. Gori napišu zajedničku Rezoluciju protiv poplava. That will do it!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije