NAPAD HEZBOLLAHA

VIDEO Objavljena snimka Netanyahuove vile nakon udara drona: 'Počinili su ozbiljnu pogrešku, platit će visoku cijenu'

Foto: Screenshot X
1/4
23.10.2024.
u 11:54

Izraelski premijer i njegova supruga nisu bili prisutni u trenutku napada, a prema informacijama izraelskih službenika, nitko nije ozlijeđen

U subotu je kuća izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, smještena u luksuznom obalnom gradu Cezareji, pretrpjela oštećenja u Hezbollahovu napadu dronovima. Prema snimci CNN-a, dron je uspio prodrijeti duboko u izraelski teritorij, unatoč kontinuiranim izraelskim vojnim operacijama protiv Hezbollaha, čime se ponovno postavljaju ozbiljna pitanja o učinkovitosti izraelskih obrambenih sustava.

Izraelski premijer i njegova supruga nisu bili prisutni u trenutku napada, a prema informacijama izraelskih službenika, nitko nije ozlijeđen. Međutim, incident je podigao razinu zabrinutosti zbog sigurnosnih propusta, jer je dron uspio izbjeći izraelske zračne obrambene sustave. 

Izraelska televizijska mreža Kan 11 objavila je fotografiju oštećene Netanyahuove rezidencije, na kojoj se vidi napuknuti prozor spavaće sobe i tragovi izgaranja. "Dopušteno za objavu: Hezbollahov dron pogodio je kuću premijera u Cezareji", stoji u opisu fotografije. Videosnimke prikazuju isti oštećeni prozor u stražnjem dijelu kuće, što potvrđuje razmjere napada.

Izraelska vojska potvrdila je da su tri bespilotne letjelice prešle iz Libanona u izraelski zračni prostor. Dvije letjelice su presretnute, dok je treća uspjela pogoditi objekt u blizini Cezareje. Premda su izraelske vlasti prvotno potvrdile napad, tek su u utorak službeno priznale da je jedna letjelica izravno pogodila Netanyahuovu rezidenciju.

Hezbollah je preuzeo punu odgovornost za napad, uz prijeteće upozorenje: "Ako vas još nismo pogodili, znajte da su između nas i vas samo dani, noći i bojište." Ova izjava dodatno je potaknula napetosti u regiji, koja već tjednima bilježi eskalaciju sukoba.

Premijer Netanyahu reagirao je brzo, optužujući Iran za suradnju s Hezbollahom u napadu. "Iranski agenti počinili su ozbiljnu pogrešku. Kažem Iranu i njegovim partnerima u osi zla: svatko tko naudi građanima Izraela platit će visoku cijenu", izjavio je Netanyahu na društvenim mrežama. Ipak, Iran je odbacio bilo kakvu umiješanost u napad, naglašavajući da je Hezbollah autonomno izveo operaciju.

>>> FOTO Pogledajte kako izgledaju tuneli Hezbollaha: Objekti su funkcionalni za život, hladnjaci su puni namirnica

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije